• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
Gaziantep esnafı yaralarını sarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te önceki gün sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bombalı araçla yapılan ve 2 polisin hayatını kaybettiği, 19`u polis 23 kişinin de yaralandığı saldırıda patlamanın şiddetiyle çevredeki birçok iş yerlerinin camı ve çerçevesi kırıldı. İş yerleri hasar gören esnaf bugün yaralarını sarmaya başladı.

Gaziantep`in en işlek caddesindeki bombalı saldırı sonrası çevredeki birçok işyeri büyük hasar gördü. Şiddetli patlama sonucu cam, çerçeveleri kırılan ve duvarları çöken esnaf, bugün onarım ve temizlik yaptıktan sonra günlük hayatına dönmeye çalıştı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda işyerleri hasar gören esnaf gördükleri zararlarla ile ilgili İLKHA`ya konuştular.

Emniyet Müdürlüğünün yaklaşık 50 metre ilerisinde bakkal dükkânı işleten Niyazi Soyal, patlamadan 10 dakika sonra işyerine geldiğini söyleyerek, patlamanın etkisiyle çevredeki işyerlerinin camlarının kırıldığını ve esnafın büyük bir panik yaşadığını söyledi.

Herkesin bu tür olayların karşısında olması gerektiğini ve insanların artık İslam kardeşliği içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten Soyal, “Patlamada bütün camlarımız kırıldı. Komşumuz patlama anını bire bir görmüş. Patlamanın çok şiddetli olduğunu söyledi. O şiddetten dolayı buradaki bütün esnafın camları kırıldı. Bu örgütler büyük metropol şehirleri karıştırmaya çalışıyorlar. Fakat bizim bunlara prim vermemiz lazım. Halk olarak böyle terör örgütlerini küçük saldırıların büyük görünse de sonuçta bizi yıkabilecek büyüklükte olmadığı için bu saldırıyı ufak görüyoruz. Bunlara karşı dik durmamız lazım. Birbirimiz ile dayanışma içerisinde ve İslam kardeşliği içerisinde birbirimizle beraber olup kenetlenmemiz lazım.”çağrısında bulundu.

"Allah bir daha böyle olay yaşatmasın"

Yaşanan patlama sonucu büyük bir panik yaşadıklarını, evinin işyerine 10 kilometre uzakta olmasına rağmen patlamanın sesini evden duyduğunu belirten esnaf Ali Karınca, “Çok büyük bir korku yaşadık. Sonra patlamanın emniyet müdürlüğünün orasında olduğunu öğrenince hemen buraya geldim. Bütün camların kırıldığını gördüm. Ambulans sesleri, kalabalıkları görünce şok oldum. Allah bir daha böyle olay yaşatmasın.” temennisinde bulundu.

Patlamada işyerinin hasar gördüğünü ve çok zararının olduğunu söyleyen Kazım Polat, Patlama esnasında burada değildim. Sonradan geldim. Patlamayı duyunca buraya geldik. Patlamada zararımız çok. İşyerimizde 11 tane cam kırıldı. Sağlık olsun ne diyelim. Türkiye`nin ve Gaziantep`in başı sağ olsun diyorum. Bu memleket bizim memleketimiz. Biz bu terör belasından ne zaman kurtulacağız bilmiyorum. Milleti dinleseler terör belasından çok çabuk kurtuluruz.” dedi.

Bir diğer esnaf ise “Patlama olduğu esnada ben evdeydim. Patlamayı 2-3 saat sonra duydum. Benim işyerimde fazla bir hasar yok. Allah bunları kahretsin. Bunu yapanlara vesile olanlara ne diyelim. Vatan millet sağ olsun. Keşke can kaybı olmasaydı da bizim camlarımız daha fazla kırılaydı.”ifadelerini kullandı.

"Biz Antep`i Fransızlardan kazma ve kürek ile aldık"

Gazianteplilerin Antep`i Fransızlardan kazma ve kürek ile aldığını belirten Vakıf Demir de bombalı saldırıya tepki göstererek, “Bu olayı yapanları şiddetle kınıyoruz. Bizler Gaziantepliler olarak Antep`i Fransızlardan kazma ve kürek ile aldık. Birkaç çapulcuya Gaziantep`i teslim etmeyiz. Gerekirse göğüs göğse mücadele ederek Gaziantep`i kimseye teslim etmeyiz. Gaziantepliler Fransız işgalinde 11 ay boyunca tek başına savaşarak özgürlüğümüze kavuştuk. İnşallah devletimiz ve milletimiz güçlü.”dedi.

Gaziantep`in göbeğinde böyle şiddetli bir patlamanın olmasının kendilerini çok korkuttuğunu belirten İncilipınar Mahallesi esnafından Ahmet Karacan ise Türkiye`de patlama haberleri ile güne uyanmak istemediklerini belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir