• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Muş`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş'ta "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.  Muş Şehir Stadyumu'nda yağışlı havaya rağmen halk tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 Etkinlik, özlem ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan Mewlid'i Şerif ile devam etti.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği etkinliğe konuşmacı olarak Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Nizamettin Yalçin ve HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin katıldı.

İslam düşmanlarının İslam ümmeti üzerindeki hile ve tuzaklarına dikkat çeken Mola Nizamettin Yaçin,  İslam âleminin Allah Ve Hz Muhammed'in etrafında birleşmedikçe ümmet içerisindeki ateş gittikçe alevleneceğini söyledi.

Peygamber Sevdalılarının ittifak içerisinde olacağını belirten Yalçin, "Allah, İslam ve Kur'an'ın aleyhinde plan ve tuzak hazırlayanların tuzaklarını başlarına geçirecektir. Ey putperestler, ey küfür ve dalalet ehli, Allah`ın dinini ağızlarınızla söndürmek istiyorsunuz. Ama Kâfirler ve zalimler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır inşallah. Bu çektiğimiz sıkıntılar, Yahudi, Hıristiyan, Komünist ve Faşistlerin elindendir.  Allah`ın faldı ile bize gönderilen bu mübarek din ve rahmet Peygamberinden dolayı sevinin. Allah`ın Peygamberi bizim için rahmet ve berekettir. Bugün bununla seviniyoruz. İslam âlemi Allah ve Peygamberinin etrafında birleşmedikçe, ümmet içerisindeki bu ateş gittikçe alevlenecektir. Allah`ın izniyle Peygamber Sevdalıları zalim ve kan emicilerin karşısında ittihat ve ittifaklarını birleştirecek ve bu zulmün önünü alacaklar.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Rehber TV program sunucularından olan Mehmet Emin Gülsever'in şiir sunumuyla devam etti. Daha sonra mikrofonu alan Sait Şahin hoca İslam`ın insanlar arasında oluşturduğu vahdet ve kardeşlik ruhu ile ırkçılığın toplumlar üzerindeki ayrıştırma ve tahribatına değindi.

Hz Muhammed'in birçok kavmi İslam kardeşliğinde buluşturduğunu belirten Şahin, Müslümanlar kabileciliği, ırkçılığı, rengi ve dili bir tarafa bıraktıkları ve birlik oldukları için güçlü olduğunu söyledi.

Yüzyıllardır bölge üzerinde yapılan entrikalarla Müslüman halka kan kusturulduğunu vurgulayan Şahin, “Mazlum bir coğrafyanın halkıyız. Mazlum bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüzyıllardır üzerinde operasyonlar yapılan bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüz yıl önce Kemalizm'in eliyle ve Türkçülükle bu coğrafyaya kan kusturdular. Bu coğrafyanın İslam`ına, Müslümanlığına kan kusturdular. Müslüman Kürt halkına kan kusturdular. Ama yüzyıl sonra, bugünde apoimzin eliyle Kürt halkına acılar yaşatıyorlar. Kürt halkını İslam`dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz Kürtler Müslüman`ız. Biz Kürtlerin dini İslam`dır. Biz Kürtler namusu şeref biliriz. Biz Kürtler namus için ölürüz. Biz Kürtlerin örf ve adedinde namus vardır. Ama bunlar namusu ayaklar altına aldı.” ifadelerini kullandı.

Şahin konuşmasının devamında, "Müslüman Kürtlere acılar yaşatılmak isteniyor. Ama buna karşılık Kürtler İslam üzerinde Peygamberin izinde bütün ümmetin diğer unsurlarıyla vahdetin yanında olacaklar. İslam kardeşliğinin yanında olacaklar. Kendimize geleceğiz, İslam`ın özünde Resulullah'ın bize getirdiği iman kardeşliğinde vahdetimizi oluşturmak zorundayız. Yoksa birbirimize düşersek, ayrılığa dişersek, ırkçılığa düşersek, bizi yem olarak görmeye devam edecekler.” dedi.

Program daha sonra özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından Molla Mahfuz Ural`ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA) 

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir