• DOLAR 32.597
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2429.804
  • ...
Arakonak beldesinde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Solhan ilçesinin Arakonak beldesinde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur`an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif`in okunmasından sonra Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

“Hz. Muhammed (s.a.v) dünyayı teşrifiyle bizlerin gönülleri huzur bulmaktadır”

Yapılan etkinlikte konuşan Peygamber Sevdalıları Platform sözcüsü Yahya Oğraş,“Değerli Peygamber âşıkları tabiatın canlanmasıyla, kâinatın yeniden ruh bulmasıyla, hayat bulmasıyla yeşermesi ile nasıl bir canlılık ifade ediyorsa, aynı şekilde kutlu veladet olan Hz. Muhammed (sav) dünyaya teşrifi münasebetiyle bizlerin gönülleri huzur bulmaktadır.” dedi.

Oğraş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Değerli Peygamber âşıkları! Ümmet olarak biz eğer Resulullah`ın izinde olursak aramızdaki bağlar, husumetler, pişmanlıklar, kin, nefret, öfke hepsini bir tarafa bırakır ve bir araya gelir kardeşliğin en güzel ruhunu yaşatmaya çalışırız. Asr-ı Saadet`e, O`nun ashabı, O`na iman edenler, O`nun etrafında kenetlenenler kardeşliği gösterdiler, vahdeti gösterdiler. Kuvveti gösterdiler, zaferi ve galibiyeti bizlere gösterdiler. Daru`l Erkam`da kardeşliğin tohumu atıldı. Mekke`de kardeşlik gövde buldu. Medine`de kardeşlik vahdet buldu ve ümmet oldu ve Arap Yarımadası`na kardeşlik sayesinde, vahdet sayesinde Müslümanlar, Efendimiz (sav) öncülüğünde galip geldiler.”

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği program, yapılan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir