• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Hamburg`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamburg'da yaşayan Müslümanların yoğun katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği halktan büyük beğeni topladı. Salavatlarla girişi yapılan program Türkçe, Almanca, Kurmanci ve Zazakî selamlamanın ardından Sn. İsmetullah Zebihi'nin olduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hamburg Vahdet Camii İmamlarından M. Emin Hakseven Hoca'nın yapmış olduğu sohbet ile devam etti.

Sohbetine İslam Ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılara değinerek başlayan Molla Emin, "Dünya nüfusunun dörtte birinin Müslümanlardan oluştuğunu fakat Dünyada en fazla sıkıntıyı çekenlerin yine Müslümanlar olduğunu görüyoruz. Neden? diye soruyoruz kendimize. Peygamber Efendimize tabii olan sahabelere baktığımızda, Peygamber Efendimiz onları tarif ederken, 'onlar yeryüzünün yıldızlarıdır. Hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz' buyuruyor. Bugün yaşayan Müslümanlara baktığımızda ise böyle bir şey göremiyoruz, çünkü Müslümanlar İslam'ı doğru yaşayamadıkları için canlarını, mallarını ve namuslarını koruyamadılar. Buradaki sıkıntı yeryüzündeki zalimlerin güçlü olmasından kaynaklanmıyor. Sıkıntı, Müslümanların İslami değerleri gerektiği gibi koruyamadıklarından ve İslam'ı doğru yaşayamadıklarından kaynaklanıyor." dedi.

"İslam'ı yaşamanın iki temel esası vardır." diyen Emin, daha sonra şöyle konuştu: "Birincisi Müslümanların birbirini sevmesi, ikincisi Müslümanların bir arada olmaları ve beraber hareket etmeleridir. Eğer biz Müslümanlara gerçek manada birbirimizi seversek ve birlikte hareket etmeyi başarabilirsek dünyadaki bütün ordular gelse de biz Müslümanlara bir zarar veremez. Dolayısı ile Allah Resulünün bize bıraktığı Kur'an ve Sünnete sımsıkı sarılmalı ve İslam'ı doğru bir şekilde yaşamalıyız."

Emin, konuşmasını İslam ümmetinin birlik ve beraberliği için yaptığı dua ile bitirdi. Program Vuslat ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından okunan Mewlid'i Şerif ile devam etti.

Daha sonra kısa bir sohbet için sahneye çıkan Avrupa İslam Âlimleri Birliği Üyesi Yasin İslam, Hz Muhammed'in şefkat ve merhamet yönünü anlatarak imanın gereğinden olduğunu söyledi.  

Egoizmle yozlaşan ve merhametsizleşen toplumun insanlığa zarar verdiğini belirten İslam, "Peygamber Efendimizden önce dünya toplumlarında insanlık vahşet ve zulüm içinde idi. Çin, Hint, Yahudi ve Roma toplumlarında insanlar kadınlara ve kölelere vahşice davranıyordu. O dönemde Mekke'de de hal öyle idi, çünkü insanlık, rahmet, şefkat ve merhametten yoksundu. Allah, Peygamberine Kur'an'da buyurduğu gibi, 'biz seni insanlığa rahmet olarak gönderdik.' Hükmüne muhatabın O'nun gelişi ile insanlık karanlıktan aydınlığa kavuşmuştur. Batı ideolojileri ve toplumlarının bizi yozlaştırmaya çalıştığı günümüzde aile ortamına egoizmi yerleştirmişlerdir. Egoizmle yozlaşan ve merhametsizleşen toplum bugün Suriye'de genç, yaşlı, çocuk ve kadın demeden kendi coğrafyasındaki insanları ve insanlığı katletmektedir." ifadelerini kullandı.

Program Zemzem Kaya'nın okuduğu Hz Muhammed ile ilgili Almanca ve Osman Aslanın okuduğu 'Ey yar' şiiri ile devam etti. Tevhid tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu skeç ile programa namaz ve yemek için kısa bir ara verildi.

Aradan sonra program Vuslat ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye giren Semanur Çelik'e Umre ödülü, Rukiye Solmaz'a tablet ve Elifnur Demirdağ'a Risaleler hediye edildi. Program İslam Alimler Birliği üyesi Molla Abdulkadir Aydın'ın yaptığı kısa bir konuşma ve okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA) 

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir