• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Mersin'de imam hatipliler Kutlu Doğum programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz ilçesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul yönetimi ve okul aile birliğe tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında, Peygamber Efendimizin hayatından önemli kesitler anlatıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen program Hüseyin Karataş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Grup İhya'nın söylediği ilahilerle devam etti.

Program, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı M. Emin Boyacı'nın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile devam etti.

Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunan Boyacı, “Hz. Peygamberin nasıl sevmemiz gerekiyor? size sorsam, ‘Peygamberi seviyor musunuz’ desem, sevmiyorum diyenin imanı gider. Mutlaka herkes seviyordur. Fakat bu sevgi bir bedel istiyor. Eğer cennete ilk girecek hanım Hz. Hatice olacaksanız bakın, Efendimiz (sav), ticaret kervanı ile yola gidince, Hz. Hatice de  zaman zaman evden dışarı çıkıyor güneşin altında oturuyordu ve diyordu ki; ‘benim Muhammed’im (sav) şimdi güneşin altında gidiyor ben nasıl gölgede otururum.’  Sevgi bir bedel ister, fedakarlık ister. Kuru kuru,  ‘seviyorum…’ demenin bir anlamı yoktur ve bu sevginin bir faydası yok. Eğer biz Hz. Resule benzemeyeceksek, huyumuz ahlakımız benzeşmeyecekse  davranışlarımız onun gibi olmayacaksa dilimiz,  Allah korusun Ebu Cehiller gibi küfür ve iğrenç kelimelerle,  kulağımız Allah'ın ve Resulünün razı olmadığı sözlerle, gözlerimiz Resulallah'ın razı olmayacağı görüntülerle dolarsa biz yarın Resulallaha nasıl bakacağız.” dedi.

Program, Hadis-i Şerif yarışmasında okul birincisi olan Yusuf Karaaslan'ın okuduğu Hadis-i Şeriflerle ve okul öğrencilerinden Mesut Polat'ın okuduğu Veda Hutbesi ile devam etti.

Program, okunan ilahi ve ezgilerin ardından yapılan duayla son bulurken  katılımcılara gül suyu ve lokum ikram edildi.  (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir