• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Gaziantep'teki sanayicilerden bombalı saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı kentteki bir çok kesimin  büyük bir tepkisine neden oldu. Kentteki sanayici, Oda Başkanları ve İş adamları yaptıkları açıklamalarla saldırıyı sert bir dille kınadılar.

Terörü ve terörün bütün destekçilerini nefret ve şiddetle lanetlediklerini belirten Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’nin sanayi, kültür, sanat ve ekonomi kenti olan Gaziantep’in şer odakları tarafından kana bulanmak istendiğini söyledi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleştirilen bombalı araç saldırısını kınayan Çıkmaz “Hiç kimse Türkiye’nin barış ve huzurunu, toprak bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini asla bozamayacaktır. Terörün her türlüsünü ve teröre destek verenleri şiddetle lanetliyoruz.”dedi.

Bu eylemin sadece Gaziantep’in dinamiklerine yönelik değil, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan bir saldırı olduğunu belirten Çıkmaz, “Gaziantepliler dün olduğu gibi bu gün de yarınlarda da dimdik ayakta duracak. Bu tür olaylara asla pirim vermeyeceği gibi her zamankinden daha güçlü bir şekilde duruşunu koruyacak.” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Halıcılar İhracatçılar Birliği Salahattin Kaplan ise, vatandaşlara   sağduyu çağrısı yaparak, “Ülke olarak birlik ve beraberliğinin korunması, olaylara sağduyulu ve dikkatli yaklaşılması, olası tehlikeler anında güvenlik güçlerimizin uyarılması terörle en önemli mücadele şeklidir.”dedi.

Gaziantep’in huzur ve barış kenti olma modelini koruyacağını belirten Kaplan, “Huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik yürütülen terör olaylarını şiddetle lanetliyoruz. Gaziantep baş verir ama baş eğmez. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını, bu olayın faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini diliyorum.”şeklinde konuştu.

Terörün insanlık tanımayan, çirkin, vahşi ve hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da yaptığı açıklamada, “Yüzyıllardır barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün simgesi olan Gaziantep’te bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve destekleyenleri lanetliyorum. Gaziantep’e büyük geçmiş olsun. Allah (c.c) bir daha asla böyle acıları yaşatmasın.”ifadelerini kullandı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise, bombalı saldırının huzur ve kardeşliği hedef aldığını belirtti.

Bartık, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden polislere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dilediğini ifade etti.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetleyerek, hayatını kaybeden polislerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir