• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Yazıkonak`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`ın Yazıkonak Beldesinde Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Halk Pazarı alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.Etkinlik alana girişlerin yapıldığı 3 farklı noktada misafirlere tatlı ikramında bulunuldu.

Murat Darılmaz Hoca`nın Kur`an-ı kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlidi şerif okunması,  Özlem Ajans sanatçıları ve İhya Kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.  

Peygamber sevdalılar Elazığ koordinatörlüğü adına selamlama konuşması yapan Abdulsamet Açıkgöz, “Hz. Muhammed`in adını yüceltilmesi için namının anlaşılması için O`nun adından değer ve kıymet almak için buraya toplandık.” dedi.

Günün anlam ve önemine binaen konuma yapan Eğitimci- Yazar Hasan Şahin ise; Mekke`nin ıssız bucaksız çöllerinde, insanlığını kaybetmiş, insanlık onurunu ayaklar altına alınmış bir ortamda O`nun rahmetiyle yeniden dirilen o ruhlara bir bakın.  İnsanlık ölmüş köleler, öksüzler, yetimler, yoksullar, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar toplumun neresinden bakarsanız insanlığını kaybetmiş. O dönemde toplumun yönetimini elinde bulunduran Mekke`nin egemen güçleri, o insanlara yapmadıkları zulüm kalamamış hatta köleler ve cariyeler insan olduklarını unutmuşlardı.  Ama bir rahmet ve şefkat Peygamberi gelmiş. Allah içimizden öyle birini çıkarmış ki Hz. Muhammed`in gelişiyle ölü olan ruhlar yeniden dirilmeye başladı. İnsanlar yeniden insan olduğunu anlamaya başladılar.  Yeryüzünün insan sınıfında olmayan köleleri Kâbe`nin üzerine çıktı.  Bizim en çok değer verdiğimiz ve üzerimizde farz olan bir ibadetin en üst noktasına çıktı. Allah bir şekilde o mazlumların ayak izlerini Bilal ile onayladı.” diye konuştu.   

Program Hasan Kaya`nın okuduğu dua ile sona erdi. (Sinan Bilici-İLKHA)

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir