• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı'da Öğrenci Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an tilaveti ile başlayan etkinliğe Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kenan Engin, farklılıkların çekişme nedeni olmadığını vurguladı.  

Birlikteliğe vurgu yapan Engin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nuh'un gemisi, bizlere bu dünyanın bir gemi olduğunu gösteriyor. Eğer batarsak hep beraber batacağımızı, bu gemide birbirimizle imtihan halinde olduğumuzu ve birbirimizin cenneti veya cehennemi olabileceğimizi gösteriyor. 'Biz bir milletiz' dedik. Çünkü millet kavramı yüce kitabımızda 'gidilen yol, ortak amaç, ortak değerler ve ortak güzellik' anlamlarında kullanılmıştır. Onun için Kur'an, 'İbrahim'in milleti' der. Yani hayırda, iyilikte, güzellikte bir araya gelenler Hz. İbrahim'in geleneği üzere olan herkes için millet der. Oysa günümüzde bu kavram ulusları ve ulusçuluğu ifade etmek için kullanılmıştır. Türk milleti, Kürt milleti, Arap milleti gibi."

Etkinlik alanında kurulan stantlarda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) eğitim gören yabancı öğrencilerin ülkelerinin kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerinin tanıtımıyla sona erdi. ( İLKHA )







Bu haberler de ilginizi çekebilir