• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Pervari`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı kutlu doğum etkinliği ilçe halkınIN yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Pervari Mevlana Ortaokul`u Bahçesinde gerçekleşen etkinlik Kur`an-ı  Kerim tilavetiyle başladı.

Programda küçük kız çocuklarından oluşan ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

İlkokul öğrencisi kızların okuduğu şiirler ise katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği ( İTTİHAD) üyesi Molla Kerbela Şanlı asr-ı saadet devrinde sahabelerin hayatlarından tablolar aktararak bu günümüzün Müslümanlarının da tıpkı sahabeler gibi Peygamberimizin yolunda yürümeleri gerektiğini söyledi.

Peygamberimiz dünyaya gelmeden önce cahiliye devrinde hırsızlık, kumar, fitne, faiz olduğunu hatırlatan Şanlı,  “Cahiliye devrinde insanlık ayaklar altına alınmıştı. Kadına mirastan hak verilmiyordu. Peygamberimizin gelişiyle insanlık, içinde bulunduğu durumdan kurtularak  izzet ve şeref buldu.”şeklinde konuştu.

İzzeti ve şerefin İslam`da olduğunu söyleyen Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü; “İzzet ve şeref ancak İslam`dadır. Onun için kâinatta Peygamberimiz kadar hiç kimse sevilmemiştir. Kadınların hakları, kölelerin hakları, çocukların ve hatta hayvanların haklarını da vermiştir. Bugün bizler onun rehberliğine muhtacız, kurtuluşumuz ve huzurumuz onunladır. Onun davasından başka  fikir ve ideolojilerden huzur ve rahatlık göremeyiz.” diye konuştu.

Etkinlik Hidayet İlahi Grubu ve Özlem Ajans Sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Mustazaflar Cemiyeti Şubesi Başkanı Behçet Sevgili`nin yaptığı dua ile  etkinlik sona erdi. ( Muhammed Dayan İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir