• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
"Halep`te soykırım yapılmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Sözcüsü Lokman Özkan, Rusya ve Suriye rejiminin Halep kentine yaptığı saldırılarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Suriye iç savaşının başladığı günden itibaren sivil insanlara yönelik katliamların devam ettiğini hatırlatan Özkan, “Son birkaç gündür Rus ve Suriye rejiminin savaş uçakları ile Halep adeta bir soykırım yapılmaktadır. Biz düşünce ve inanç platformu bileşenleri olarak bu zalimleri lanetliyoruz. Zalim bir dünyada mazlum bir ümmet, zulüm karşısında nerede kaldı basiret, diyerek öncelikle İslam ülkelerinin yöneticilerine sesleniyor ve derhal İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşlarının dinmesi yönünde somut adımlar atmalarını istiyoruz.” dedi.

Yüzyıllardır İslam`ın şereflendirdiği ümmet topraklarında batılın çeşitli oyunlarıyla ölüm saçtığını söyleyen Özkan, “Müslümanlar ise inançlarından uzak davranışlarda bulunarak bu ölümlere çanak tutmaktadır. Adaletin en üstün devlet politikalarından olduğu geçmişimizde Müslüman yöneticiler kararlarında Kur`an ve sünneti temel almış, tüm sorunlarını İslam`ın gerektirdiği şekilde çözmeye çalışmışlardır. Müslüman, kararlarında kâfirin kriterini değil Allah`ın kelamını uygulamalı ve düşmanını iyi tanımalıdır.” diye belirti.

Siyonist kaynaklı Batı kuruluşlarının dünyanın her yerinde kendi ırkçı emelleri için kan akıtmaya, Müslümanlar arasına nifak tohumları ekmeye devam ettiğini belirten Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Katil birer devlet olan ABD, İsrail ve Rusya  Ortadoğu`da milyonlarca masuma kıymıştır. Yine Siyonist güdümlü BM`nin katil uzantısı NATO katil Esad`ın katliamlarına ve barış için gittiği topraklarda katliamlara göz yummuş fırsat bulduğunda ise insan öldürmekten geri durmamıştır. Yakın bir zamanda barışı tesis etmek için gittiği Libya da binlerce masumun ölümüne sebep olmuş, Libya halkının birbirini öldürmesine ses çıkarmayarak Siyonist silah tüccarlarına rant sağlamışlardır. Kâfirin zulmü yetmiyormuşcasına Batı kuklası diktatörler de kendi halkına zulmetmeye devam etmektedirler. Birçoğu devrilip giden bu zalimlerden hala bilfiil katliamlar yapan Suriyeli kardeşlerimizi katleden Esed`i lanetliyor, Allah`ın kahrını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Ümmetin ferasetli ve dirayetli olmak zorunda olduğunu vurgulayan Özkan, “Dünyaya adaleti ancak ve ancak İslam getirecektir. Başka argümanlara yönelmek, başka ideolojileri çözüm görmek bizler için ancak zillet olacaktır. Müslümanlar olarak tüm dünya insanlığının saadeti için çalışmalıyız İslam`a yakışır bir mü`min olarak hakkın tesisi için etmeliyiz, İslam bunu gerektirir. Bu nedenle zalime karşı haykırıyor, zulmün bitmesi için Batman`dan sesimizi yükseltiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir