• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Batman'da 'Ümmetin Kardeşliği' konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da düzenlenen ‘Ümmetin Kardeşliği’ konulu konferansta konuşan  Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yaşanan olaylar ve Ortadoğu’da bugün uygulanmaya çalışılan anlayış aynı anlayıştır.” dedi.

Kültür Turizm konferans salonunda düzenlenen ‘Ümmetin Kardeşliği’ konulu konferansa Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisi merkez il, ilçe teşkilatı yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Bölgede ve Ortadoğu’da yaşanan olaylara dikkat çeken Fatih Erbakan, “Özellikle 1984 yılından başlayıp günümüze kadar geçen bu süreçte bölgede yaşanan bu sıkıntılar merhum Erbakan Hocamızın da dediği gibi tamamıyla ırkçı emperyalizm, dünya siyoniziminin dış güçlerin komplosu olarak başlatılmıştır. Bu sebeple bu topraklarda yaşayan hiçbir kimsenin menfaatine olmayan hedeflere yönelik olaylardır ve bu yaşanan olayların sonucunda varılmak istenen nokta hiç birimizin menfaatine değildir hiç birimizin kurtuluşuna vesile olacak nokta değildir.” diye belirtti.

Batı dünyası kendi içinde birlik ve beraberliğini tesis ettiğine dikkat çeken Erbakan, “Bizleri ise İslam alemi ve Ortadoğu’daki halklar ise bırakınız kendi sınırlarımız içerisinde asap etmeyi büyük Ortadoğu projeleriyle, büyük İsrail projeleriyle Osmanlıdan kalan mirası parçaladıkları ‘Sykes-Picot’ anlayışla daha da küçük Devletçiklere ayırarak bir birimizden koparmaya parçalamaya çalışmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesinde özellikle 1984 yılından beri yaşanan olaylar ve Ortadoğu’da bugün uygulanmaya çalışılan anlayışın bu anlayış olduğunu belirten Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rahmetli Erbakan Hocamızın tabiriyle ırkçı emperyalizm yani dünya Siyonizm’i Suriye’yi bugün 4 parçaya bölmek istemektedir. Irak’ı 3 parçaya böldüler Sudan’ı 2 parçaya bölerken Libya’yı 3 parçaya bölmenin planlarını yapmaktadırlar. Haritalarını açık açık Batıda yayınladıkları kitaplarda yaptıkları çalışmalarla ortaya koymaktadırlar. Yine bu aynı güçler bu planlar çerçevesinde Türkiye’mizin Güneydoğu’sunu Türkiye’den kopartmaya çalışmaktadırlar.” (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir