• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Karlıova`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu bahçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Serdin Kılıç`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, seslendirilen ilahiler, Mevlidi şerif ve küçük kız çocukların okuduğu şiirlerle devam etti.

Okulun bahçesinde Karlıovada katledilen Fethi Yalçın, Cengiz Tiryaki ve geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der başkanı Murat Akansu`nun fotoğraflarını olduğu pankart asıldı.

Etkinlikte 6-7 Ekim  olaylarında PKK tarafından katledilen Cengiz Tiryaki`nin kızı Rojin Tiryaki`nin okuduğu şiir duygulu anlar yaşattı.

Etkinlikte konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (ittihad'ul Ulema) üyesi Molla Beşir Şimşek, cahiliye dönemin zulüm ve karanlığını hatırlatarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in dünyaya teşrifiyle bütün bir kâinatı mutluluğa boğulduğunu söyledi. Şimşek, “Değerli kardeşlerim, o gün bugünlere çok benziyor. O gün yaşanan manzaraları şimdi yine görüyoruz. Yine fitneler, fesatlar, savaşlar yeryüzünü kana bulamıştır. Zayıf insanlar güçlü insanlar tarafında eziliyor. O gün nasıl insanlar Peygamberimizin gelişiyle mutluluğa boğulduysa, bugünde meydanlar, Müslümanların mutluluğuyla sevinciyle hamdolsun coşuyor. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene meydanlarda Kutlu Doğumu düzenlerken, bir konu seçiyoruz. Bu senede ‘Vahdet ve kardeşlik rehberi Hz. Muhammed` temasını seçtik. Neden böyle bir konu seçtik biliyor musunuz, çünkü bugün coğrafyamız kan ağlıyor. Kardeş olması gerekenler arasında savaşlar yaşanıyor. Çünkü bugün gözyaşı yerine kan ağlıyor annelerimizin gözlerinde. Çünkü bugün denizlerin, sahillerin kenarlarına küçük çocukların minik bedenleri vuruyor, Ortadoğu kan ağlıyor. İffetler ayaklar altında ve yaşanan bu zulümde bütün dünya etkileniyor ve dünya kan ağlıyor. Huzur ve kardeşlik diye bir şey kalmamış.” dedi.

Allah-u Teala`nın Hz. Muhammed`i dünyaya bir kurtarıcı olarak gönderdiğine işaret eden Şimşek, “Peygamberimiz dünyaya geldikten sonra saydığım bu bütün belalar defin ediliyor ve insanlar arasında huzur ve kardeşlik geliyor. Bugünde yaşanan bu zülüm ve savaşların bitmesi için Peygamberimizi tanımamız ve anlamamız gerekiyor. Bizler ne zaman onu anlayıp onun yaşantısını hayatımıza örnek alırsak işte o zaman dünyaya huzur gelir barış gelir. Ne zaman İslam terbiyesine göre davranırsak ve Dinimizin gereğini yerine getirirsek işte o zaman kurtuluşa ermiş oluruz.” diye belirtti.

Etkinliğin sonuna doğru Nisan ayı boyunca Karlıova ilçesinde 120 Milyon 980 bin Salâvat, 2 Bin 549 Yasin ve 48 Hatim okunduğu duyuruldu.

Etkinlik, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girenlere hediyelerinin teslim edilmesinin ardından, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir