• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Başbakan Davutoğlu: Önemli bazı verilere ulaşıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü`nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçiler için düzenlenen kahvaltı programının ardından eşi Sare Davutoğlu ile yürüyerek Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

Çankaya Köşkü Basın Merkezi önünden geçerken, gazetecilerin 1 Mayıs Bayramı'nı da kutlayan Davutoğlu, yürüyüş yapmak için çok fazla fırsat bulamadıkları, güzel bir bahar havasında yürümek istediklerini belirterek, "Allah memleketimizin baharını hep güzel eylesin" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine, "Bugün terör olayları dolayısıyla büyük ızdırap duyduk. Sabah hem Vali'miz ile hem İçişleri Bakanı'mızla görüştüm, yakından takip ediyoruz." dedi.

Davutoğlu, Gaziantep`teki saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğinin sorulması üzerine, "Onunla ilgili yoğun bir inceleme yapılıyor. Önemli bazı verilere ulaşıldı. İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz gerekli açıklamayı yapar." diye konuştu.

"Normal hukuki süreç işleyecek"

"Yarın önemli gün. Anayasa Komisyonunda dokunulmazlıklar görüşülmeye devam edecek, cuma günü yumruklar konuştu neler söylersiniz?" şeklindeki soruyu da Davutoğlu, şöyle yanıtladı:

"Türkiye bir hukuk devleti. Bir konuyu beğenirsiniz beğenmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız ama normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonuna gelmiş olan bir teklifi ancak orada barışçıl bir şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz ama şiddet uygulamak, bu hiçbir yere yakışmaz ama hele hele Meclisimize hiç yakışmaz. Dolayısıyla kesinlikle yarın Anayasa Komisyonu, normal çalışmasını yapacak. Normal hukuki süreç işleyecek. Kimse de Meclis`i şiddet görüntüleriyle hatırlanacak şekilde istismar etmemeli. TBMM'nin bir onuru vardır, vakarı vardır. Bazen gördüğümüz tablolar hepimizi üzüyor. Oraya milletimiz baktığında, Meclis çalışmalarına... Orada, edebi, nezaketi ve çalışma usul ve erkanına olan riayeti görmek ister. Ne olursa olsun yarın Anayasa Komisyonu normal düzeni faaliyetini yapacak."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir