• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
Gaziantep'teki saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne 09.30 sıralarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısı 2’ye yükselirken saldırının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre, bugün Gaziantep’te düzenlenecek olan 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle etrafı bariyerlerle çevrili alanı iki araçla aşarak emniyet müdürlüğü önündeki nöbet kulübesinde nöbet tutan polislere saldırganlar ateş açtı. Polislerin karşılık vermesinin ardından iki araç emniyet müdürlüğü önünden kaçarak uzaklaşırken, silahlı saldırının ardından bomba yüklü araç infilak ettirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü binalarının kesiştiği noktada meydana gelen patlamada 1 polis hayatını kaybederken, 19’u polis 23 kişi de yaralandı. Ağır yaralı bir polisi hastanede hayatını kaybetmesi sonucunda hayatını kaybeden polislerin sayısı böylece 2’ye yükseldi.

Olay yerinde çalışmalar devam ederken saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiği ve evine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Patlamada evi ve işyeri zarar gören vatandaşların temizlik çalışması yaptığı görüldü.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yla telefonda görüşerek saldırı hakkında bilgi aldığı ve taziye dileklerini ilettiği öğrenildi.

Ayrıca, Gaziantep’te yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir