• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Laik Avrupa'da camileri denetleyelim talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'daki camilerin devlet denetimi altına alınmasını isteyen Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, bu çıkışıyla Laik Avrupa’nın dinlere, özellikle de İslam’a bakış açısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Alman politikacı Kauder, her defasında Laikliği dinlerin özgürce yaşam teminatı sayan Türkiye’deki statükocu zihniyeti de bu tavrıyla yalanlamış oldu. Laikliğin dinleri kendi hegemonyası altına almaya çalışan ceberut bir anlayış olduğu tespitlerini de Kauder’in çıkışı, haklı çıkarıyor.

Camilerdeki vaazların Alman devlet anlayışı ile bağdaşmadığını söyleyen Kauder, aslında dinlerin Laik Avrupa’da ne gibi büyük tehdit atında yaşamaya çalıştığını kanıtlıyor.

Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, camilere devlet denetimi getirilmesinin gerekli olduğunu belirterek “Buralarda devlet gerekiyor. Camiler kontrol edilmelidir.” diye konuştu.

Almanya'nın seküler bir devlet olduğunun altını çizen Kauder, dinin devlet üzerinde değil, devletin dinin üzerinde olduğunu ifade ederek, “Bu herkesi kapsıyor. Her dinin mensupları ve temsilcileri bunu kabul etmek zorundadır.” dedi.

Öte yandan Frauke Petry’in sağcı popülist partisi Almanya için Alternatif'in (AfD) de yapılacak kurultayında partinin yeni programına "İslam Almanya'ya ait değildir" ifadesine ve minareler ile ezanın da yasaklanması gerektiği görüşüne yer verileceği belirtiliyor.

Son günlerde Türkiye’de artan Laiklik tartışmasına paralel olarak Avrupa’nın önemli ülkelerinden Almanya’daki siyasetçilerin Laiklik çıkışı tesadüf olarak değerlendirilmiyor.

Alman siyasetçiler bu çıkışlarıyla Laikliğin dine bakış açısını bir kez daha net olarak ortaya koyuyor. Laikliğin dinlerin özgürlüğünü teminat altına değil tahakküm altına alan bir sistem olduğunu kamuoyuna yeniden hatırlatıyor. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir