• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Akçakiraz`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`ın Akçakiraz Beldesi'nde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Murat Darılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İhya kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve okunan mevlitle devam etti. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ il koordinatörlüğü Yeni İHYA-Der adına selamlama konuşması yapan Abdüssamed Açıkgöz, Hz. Muhammed'i doğru anlamak dünyanın ve insanlığın içine düştüğü, elem ve kaostan kurtulmanın yeğene anahtarı olduğunu söyledi.

Açıkgöz, "Peygamber Sevdalıları olarak bir tek gayemiz vardır. O da Allah`ın rızasını kazanmaktır. Biz biliyoruz ki Allah`ın rızasını kazanmak, 'Peygambere Uyun ki Allah Sizi Sevsin'den geçiyor.  Biz biliyoruz ki Allah`ın rızası Hz. Muhammed'e tabi olmaktan geçiyor. Şu İslam coğrafyalarının kurtuluşu Hz. Muhammed'in tesis ettiği vahdet ve kardeşlikten geçmektedir. Anneler gözyaşlı ve çocuklar yetim büyüyorsa Hz. Muhammed'in tesis ettiği vahdet ve kardeşliği tesis edemediğimizden kaynaklanıyor.” dedi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, bu etkinliklerin amacı sadece Hz Muhammed'i anmak olmadığını aynı zamanda onun getirdiği vahiyi anlamak ve hayatımıza tatbik etmek olduğunu ifade etti.

Hz Muhammed'in getirdiği vahyi hayatımıza tatbik edilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Bu etkinliklerden amaç Peygamber selem göndermek, sadece O'nu doğduğu günde onu hatırlamak değildir. Çünkü Peygamber sadece kendisine selam ve salat göndermekle bizim görevlendirildiğimiz veya mesul tutulacağımız bir şahsiyet değildir. Peygamberin hayatını anlayacağımız getirdiği vahyi kendi hayatımıza taşıyacağımız, getirdiği Kur`an-ı Kerimi kendi hayatımıza taşımakla sorumlu olduğumuz bir Peygamberdir.  Biz O'na sadece ahiret hayatında muhtaç değiliz. Peygamber sadece Allah`a giden yolun rehberi olarak muhtaç değiliz. Dünya hayatından da muhtacız. Rasulullah Allah`a giden yolun Cadde-i Kübra`sıdır. Kim Allah'a varmak istiyorsa O'na giden en büyük cadde Rasulullah`dır." ifadelerini kullandı.  

Yapılan konuşmaların ardından özlem ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve Hüseyin Kaya'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Sinan Bilici-İLKHA) 

 






























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir