• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
 Melefan Köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim Der tarafından, ‘`Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinliğe çevre köyler de büyük ilgi gösterdi.

Etkinlik boyunca katılımcılar tarafından sık sık tekbirler ve salâvatlar getirildi.

Mustafa Tufan`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik köy İmamının Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı,

Program Özlem Ajans sanatçılarından Nimetullah Karadeniz ve Ömer Faruk Şen`in seslendirdikleri ilahilerle devam etti. İsmail Tufan ve Said Kurtoğlu`nun okudukları Mevlid-i Şerif`e katılımcılar salâvatlarla eşlik etti.

Programda Türkçe bir konuşma yapan Molla Fehmi Kaplan, Hz. Muhammed`in her nereye gittiyse oradaki insanlar arasına merhamet ve kardeşlik duygusunu yerleştirdiğine dikkat çekerek, “Bugün maalesef 1,5 Milyar İslam Ümmeti birbiriyle kavgalı. İslam Peygamberi aramızda duruyor, Kur`an aramızda duruyor. Ama maalesef Müslümanlar sanki bunlardan yoksunmuş gibi birbirlerinin kanını döküyor. Kardeşler! Vallahi sadece insanların değil, hayvanların, dağın, taşın, bitkilerin bile rahat yaşaması için Hz. Muhammed (s.a.v) bizim için tek örnek, tek kurtuluştur. Onun dışında kalanlar, ondan başkasını kendisine rehber ve önder edinenler var ya, Vallahi helak olmuşlardır`` ifadelerini kullandı.

Kaplan konuşmasının devamında Ahzab Suresinin, ‘Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü'nde güzel bir örnek vardır` mealindeki 21. ayeti okuyarak, ”   Emin olun ki yeryüzündeki bütün müstekbirler, bütün Krallar, saraylarda yaşayan bütün Firavunlar, Nemrutlar Hz. Muhammed`in (sav) ayağının bastığı yer kadar değer taşımazlar. Öyleyse ne edersek edelim, kendimizi onun ümmetinden bir fert yapmaya gayret edelim. Ölüm bize gelmeden, Allah (cc şu can emanetini bizden almadan kendimizi hesaba çekelim ve O`nun ümmetinden hayırlı bir fert olmak için Allah`a yalvaralım.`` dedi.

Programın sonunda seslendirilen ilahilerle coşan katılımcılardan bazılarının halka oluşturarak, tekbir ve salavatlarla nakaratlara eşlik ettikleri görüldü.    

Program, Şakir Arı`nın yaptığı dua ile son buldu. (M. Said Aksoy/Çetin Doyar/İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir