• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Eruh`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı kutlu doğum etkinliği ilçe halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Eruh İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinlik Molla Muhammed`in Kur`an-ı  Kerim tilavetiyle başladı.

Programda küçük kız çocuklarından oluşan ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Kenan Çaplık, Hz. Peygamberin dünyaya geldiği dönemde zulmün ve karanlığın hâkim olduğu bir dönem olduğunu söyledi.

Çaplık,  “Peygamberimiz, geldiği dönemde insanların içinde bulunduğu durumdan kurtulmalarının tek çaresinin, kardeşliği tesis etmek  olduğunu biliyordu. Bunun için Peygamberimizin, kendisine tabi olan arkadaşlarına ilk çağrısı gelin kardeş olalım çağrısı idi. Peygamberimiz kardeşliği  Müslümanlara emretti çünkü, kardeşliğin olmadığı bir yerde ayrılığın, parçalanmışlığın ve dağılmışlığın olacağını  biliyordu.” şeklinde konuştu.

Ardından Kürtçe bir konuşma yapan Âlim ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Osman Tayfur ise, “Bu günümüzde bizim İslam ipine, iman ipine sarılmamız gerekir. İslam inancıyla birbirimize iman kalbini açmamız gerekir. Birbirimizi Allah için sevmeliyiz. Bir vücudun azası gibi olmalıyız. Birbirimize hakkı tavsiye etmeliyiz. Birbirimizi kötülüklerden men edelim. Peygamberimiz diyor ki; ‘Birbirinizi sevmedikçe birbirinize kardeş olmadıkça gerçek iman sahibi olamazınız.`diye konuştu.

Etkinlik Hidayet İlahi Grubu ve Özlem Ajans Sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Molla Kerbela Şanlı`nın okuduğu dua ile  etkinlik sona erdi. (Muhammed Dayan İLKHA)

 


































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir