• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Van'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İpekyolu ve Başkale ilçelerinde yapılan operasyonlarda PKK’ye ait olduğu belirtilen çok sayıda silah ve mühimmat ile  örgütsel doküman ele geçirildiği, ayrıca 3 adet el yapımı patlayıcının (EYP) tespit edilerek imha edildiği belirtildi

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ilimiz ve ilçelerimizde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi kapsamında, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda; 26 Nisan 2016 günü ilimiz İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Mahir 1.Sokak üzerinde bulunan yarı inşaat halindeki bir ikamette yapılan arama ve taramada,1 adet Kanas tabir edilen uzun namlulu silah, Biri silah üzerinde takılı vaziyette kullanıma hazır toplamda 5 adet şarjör, Şarjörlere takılı vaziyette 51 adet fişek, 1 adet parça tesirli el bombası, 1 adet Kütüklük, 48 adet terör örgütü mensuplarına ait kıyafet, 23 adet hücum yeleği, 2 çift ayakkabı, 2 adet jenaratör, 1 adet hilti, çok sayıda örgütsel doküman ile çeşitli malzeme ve materyaller ele geçirilmiştir.”  İfadelerine yer verildi.

Valilik açıklamasındaOperasyon bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınakta, 9 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 7 adet şarjör,1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği ve bu tüfeğe ait 7 adet şarjör,12 adet RPG roketatar ve sevk fişekleri,8 adet anti tank mayını,3 adet personel mayın,7 adet el bombası 3 adet araç telsizi, 1 adet el telsizi,3 adet silah üstü dürbün,2 adet gece görüş dürbünü, 2 adet güneş enerjisi paneli,2 adet kamera, 2 adet akü, 12 kg. TNT patlayıcı,  1,5 kg. plastik patlayıcı, 30 adet el bombası fünyesi, 20 kg. Amonyum Nitrat, 1 adet tarayıcı özelliği olan yazıcı ile farklı çaplarda çok sayıda makinalı tüfek fişeği, EYP yapımında kullanılan fünye, kablo, bilye ve çividen oluşan malzeme ile çok miktarda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir. “ denildi.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir