• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Diyarbakır`ın Kırmataş köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Piran Hak-Der tarafından, Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Kırmataş (Zohbırın) köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Muhammed Sekan Hoca, Hz. Muhammed`i anlatmaya ve anlamaya ömrün yetemeyeceğini ifade ederek Hz. Peygamber`in insanlığı karanlıkların içinden kurtararak asr-ı saadete kavuşmasına vesile olduğunu söyledi.

Hafız Cumali Yıldız Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mazıdağ İlahi grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden etkinlikte Gürbüz Kız ilahi Grubu tarafından okunan ilahi ve şiirlerle köy halkı büyük coşku yaşadı.

Çocuk ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilere katılımcılar, ellerindeki tevhit bayraklarını sallayarak, sık sık getirdikleri salâvat ve tekbirler ile eşlik etti.

Hz Muhammed`in örnek hayatına yer verilen şiir, ilahi ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Muhammed Sekan Hoca, “Bu meydanları doldurmanız, peygambere olan aşkınızı kanıtlıyor. Akıl yetmiyor O`nu anlatmaya, dil O`nu anlatmaya aciz, mürekkep yetmiyor O`nu yazmaya. Allah buyuruyor ki, ‘Seni seven senin sünnetine tabi olsun. Amellerini de sana göre düzenlesin.` Evet, Müslümanlar sohbetlerinde, işlerinde kısacası hayatın her alanında O`nu örnek almalıdır. ahirette bize şefaatçi olmasını istiyorsak O`na uyacağız. İnsan O`nu okudukça, tanıdıkça, ne kadar büyük bir zat olduğunu daha iyi anlıyor.” dedi.

Sekan Hoca, “Allah bize kardeşliği, barışı, vahdeti, huzuru nasip etsin. Hayvanlar dahi Allah`ı zikrediyorken, bizim bu dünyada para ve mal ile kendimizi oyalamamız ve aldatmamız mantıklı değildir. Allah, Hz. Muhammed`i bizi sevdiği için gönderdi. Kölelere, mustazaflara, mazlumlara, ezilenlere gönderdi. Çocuklarınızı, kızlarını, eşlerinizi camilere gönderin, medreselere gönderin. Saadetimiz, barışımız, huzurumuz, sulhumuz, hidayetimiz ancak ve ancak Kur`an`da o peygamberin sünnetindedir.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platform yetkilisi Muzaffer Karavil ise  “İmanımız tehlikededir. 15 asır önce peygamberimiz insanlık için ağlıyordu, ümmeti için ağlıyordu. İslam ümmetinin içinde bugün görüyoruz ki, her türlü haram serbest olmuş ve yaygınlaşıyor. Neden? Çünkü Hz. Muhammed`e evimizin kapılarını, şehrimizin kapılarını, köylerimizin kapılarını kapattık. Bugün küfür tek olmuşken, İslam`a ve Müslümanlara karşı birlik olmuşken, Müslümanlara ne oluyor da tek bir dini olduğu halde birbirine karşı dostluk kuramıyor. Hatta birbirine düşmanlık sergiliyor. Neden gerçek bir Müslüman gibi yaşayamıyoruz.” dedi.

Kırmataş köyündeki etkinlik yapılan dua ile son buldu. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir