• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Suriye sınırındaki IŞİD mevzileri obüslerle vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin Cerablus kentinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine 2 gün önce düzenlenen havanlı saldırının ardından Karkamış sınırında konuşlu topçu birlikleri IŞİD mevzilerini obüslerle vurmaya devam ediyor.

Cerablus’tan atılan 5 havan mermisinin Karkamış Türkyurdu Mahallesi’ne ve Hudut Karakoluna düşmesinin ardından IŞİD mevzileri Karkamış sınırında konuşlu topçu birlikleri tarafından vuruldu. Suriye’nin Cerablus kentine bağlı köylerdeki IŞİD'e ait mevziler, dün olduğu gibi bugün de fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Türkyurdu Hudut Karakolu ile çevredeki diğer karakollara zırhlı araç ve obüsler sevk edilirken, bölgeye gelen obüsler de Carablus’taki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. Karkamış ve Türkyurdu Mahallesi'nde yoğun güvenlik önlemi devam ederken, IŞİD hedeflerine yönelik top atışları da aralıklarla sürüyor.

Sınır hattının çeşitli noktalarında konuşlu fırtına obüsleri, sabah saatlerinden itibaren aralıklarla IŞİD hedeflerine atışlar yaptı. Obüslerin atışları Karkamış’tan da duyulurken, hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar da sınır hattından görüldü. Hareketliliğin yaşandığı sınırda güvenlik önlemleri üst seviyede tutuluyor.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Karkamış sınırındaki Köprübatı Hutut Karakolu'nun sorumluluk alanında bulunan Ada bölgesi, 15 gün süreyle Gaziantep Valiliği tarafından 11’inci kez ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilirken, bölgeye basın mensupları jandarma kontrolünde girebiliyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir