• DOLAR 32.481
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2433.669
  • ...
HALEP YANIYOR DÜNYA SEYREDİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Rusya, bölgenin iktisadi başkenti Halep`i haritadan silmeye çalışıyor. Bizi bu mezalimden kurtarın. Belki önümüzdeki günlerde Halep`ten eser kalmayacak. Bu katliam insanlığın utanç tablosu olarak hafızalara kazınacaktır…”

Bu sözler Halep`in eski valisi Abdurrahman Dedem`e ait.
“camiler, hastaneler, pazar yerleri, sivillerin evleri tüm şiddeti ile bombardımana tabi tutuluyor. Esed rejimi aciz kaldığı noktada Rusya`yı yardıma çağırıyor. Putin, Esed'ten beter bombardımanlarla kentlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı, şehirlerimizi katlediyor. Bu vahşete medeni dünya seyirci kaldı. ABD'nin sessizliği Rusya'yı cesaretlendirirken, katliamların da ortağı olmasını sağladı. Batılılar kendileri için huzur isterken, Halep halkına kan ve ölümü layık gördüler.

Evet… Halep`ten işte bu çığlıklar yükseliyor.

Rusya'nın ve Baas rejiminin Halep`te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda yüzlerce masum sivil hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.

27 şubat günü yürürlüğe giren çatışmaların durdurulması mutabakatı, rejim ve Rusya`nın ihlalleri nedeniyle ciddi yara aldı.
Rejim ve Rusya, Cenevre`de siyasi geçiş sürecine yönelik olarak düzenlenen her görüşme turu sırasında bu saldırılarını daha da artırdı ve sürecin önünü bilinçli bir biçimde tıkadı.

Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen ve kasıtlı olarak kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan sivilleri hedef alan son saldırılar, çatışmaların durdurulması mutabakatının ihlalinin çok ötesinde, bariz bir savaş suçu teşkil ediyor.

İnsanlığa karşı işlenen bu vahim suçlar karşısında uluslararası toplum üzerine düşen sorumluluğu almadı.

Rus savaş uçaklarının önceki gün Kudüs Hastanesi`ne düzenlediği hava saldırısında yine hastane personeli ve hastalar katledildi.
Her şeye rağmen bölgeden ayrılmayarak oldukça zor şartlarda Halep halkına hizmet etmeyi sürdüren tek çocuk doktoru da o saldırıda yaşamını yitirdi.

"Antep neyse Halep o" dediğimiz ve kendimizden bir parça gördüğümüz tarihi kent tüm dünyanın gözü önünde yanıyor.
Hava saldırıları nedeniyle Halep`te dün cuma namazı kılınamadı.
Kelimelerin tükendiği noktayı çoktan aştığımız için gelen görüntüler artık vicdanları sızlatmıyor.

Rusya ve Amerika, el birliğiyle Suriye'de yaşlı – çocuk ayırt etmeden katlediyor.

Suriye'de rejim güçlerinin ve Rusya'nın saldırıları asıl oyun kurucunun, yani Amerika'nın katliamlardaki rolünü perdeliyor.
Suriye'de işlenen katliamlardan Baas rejimi ve Putin kadar bu vahşetin engellenmesine izin vermeyen obama da birinci dereceden sorumlu. Çünkü obama, Suriye'de rejimin devrilmesini ve akan kanın durmasını istemiyor.

Suriye halkı Esed ve Rusya'nın saldırılarına karşı direniyor. Yüzyıllar boyu kalbimizin parçası olan Halep yanıyor ve bütün dünya seyrediyor.

Artık insanlığın vicdanı harekete geçmeli. Tarih bu zulme ses çıkarmayanları da kara lekeyle kaydına geçirecektir.

Soğuk savaş döneminde Afganistan'a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan'ı terk ettiğini kimse unutmasın. Bugün Suriye'ye girenler de zelil bir şekilde o toprakları terk edecektir.

Kaynak:RehberTv

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir