• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
Kutlu Doğum etkinliğinde öğrenciler sahne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe (Qoser)  ilçe merkezinde bulunan İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun bir katılım olurken, öğrencilerin düzenledikleri sahne oyunları da büyük bir beğeniyle izlendi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müdür yardımcıları Mahmut Akan, Selahattin Günenç ile Şube Müdürleri, İl Teftiş Kurulu Başkanı Zeyni Teker, Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Kızıltepe ilçe Müftüsü Masum Taşçı, ilçe vaizi Kemal Kahraman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, bazı kurum amirleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program okul öğrencilerinden Muhammed Furkan Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim`den Haşr Suresinin son iki ayetini okumasıyla başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında kısa bir konuşma yapan okul Müdürü Kenan Akan, Peygamberce düşünüşün, Muhammedi misyonun tüm gönüllere dolması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Ülkemizin dört bir tarafında, hemen hemen Nisan ayı boyunca STK`lar, kurumlar, dernekler ve vakıflar tarafından Kutlu Doğum programlarıyla yâd edilen Peygamberimizi anmak için bizde karınca kararınca bir program hazırladık. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta tüm öğretmen ve öğrencilerimize, değerli velilerimize, bize desteklerini esirgemeyen kardeş okulumuz Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kızıltepe Fen liselerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul öğrencilerinden Muhammed Furkan Yalçın`ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden programda sahne alan okul öğrencileri ilahi korosu Hz Muhammed için bestelenen ilahiler seslendirdi. Ana sınıfı öğrencileri ise sema gösterisi yaptı. İlahiler ve sema gösteriminin ardından sahne alan okulun 3 kız öğrencisi, sinevizyon gösterimiyle Türkçe Kürtçe ve Arapça hadisler okudu.

Ardından sahne alan okul öğrencileri, Müslümanların Habeşistan Kralı Necaşi`ye sığındıktan sonra aralarında geçen diyaloğu tiyatro oyunuyla canlandırıldı. Öğrencilerden Muhsin Aslan Necaşi`yi, Ahmet Han Yaşin Amr Bin As`ı, Muhammed Urebe`de Hz. Cafer`i canlandırdı.

Programın sonunda deneme sınavlarında ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve ilçe Müftüsü Masum Taşçı tarafından hediyeler verildi. (Mehmet Aslan - İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir