• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
CHP`li vekilinin Kur`an`a hakaretine tepkiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bingöl`de düzenlediği basın toplantısında Yeni Anayasa konusunda, “Allah vurgusuyla Anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an`ı Kerim değildir.” diyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan`a Bingöllülerden set tepki geldi.

Bingöllü siyasiler ve STK`lar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan`ın Kur'an'a hakaret dolu konuşmasından dolayı özelde Bingöl halkından ve genelde tüm Türkiye`den özür dilemesi gerektiğini dile getirdiler.

“Bingöl, tarihinde  1982 anayasasına 'hayır' oyu kullanarak birinci olan ildir.”

Sivil bir anayasanın konuşulduğu bir dönemde olduklarını belirten Memur- Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, "Bingöl, tarihinde özelikle 1982 anayasasına Türkiye genelinde 'hayır'  oyu kullanarak,  birinci olan ildir. Şu anda herkes tarafından, yama tutmayacak olan bu darbe ürünü anayasasının değiştirilmesi fikri ağır basıyor. Böylesi bir ortamda TBMM Başkanı İsmail Kahraman bir programda, dindar bir anayasa olması ile ilgili açılmasına mukabil, birileri harekete geçerek durumu farklı yerlere çekiyor. Bingöl`e gelen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan`ın Anayasa üzerinden Kur'an`a hakarette bulunması çok manidardır. Çünkü Bingöl darbe anayasasına en çok red oyu veren bir il.  Böyle bir açıklama için Bingöl`ün seçilmesi bizleri derinden üzmüştür. CHP Bingöl il teşkilatını sağlıklı düşünmeye davet ediyorum.  Şu an CHP il başkanının ailesi geçmişte Milli Selamet döneminde ciddi manada hizmetleri olmuş bir aileden gelmedir.” dedi.

“Allah`tan ilhamını almayan bir anayasanın faydası olmaz" 

Çelik, "CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ın kullandığı  bu ifade tamamen yanlış. Haddini aşan bir ifade. Biz bunu şiddetle red ediyoruz. Hangi anayasa olursa olsun,  Allah`tan ilhamını almıyorsa, o anayasanın faydalı olması mümkün değildir. Şunu söylüyoruz, anayasa Hak, hukuka ve adalete dayanması lazım. Oysa Hak Allah`ın adıdır. Bu manada bu kadar cahilce ve bilgisizce yaklaşım göstermeleri, bu halka yapılan en büyük  saygısızlıktır. Bunu şiddetle red ediyoruz. Mutlaka anayasa İlhamını İslam'dan almalıdır ki,  insanlara huzur ve saadet getirebilsin. Bunu bilmeyenler ve idrak edemeyenler ,  lütfen Müslüman mahallesinde salyangoz satmasınlar. TBMM Başkanı İsmail Kahraman`ın anayasa çıkışına destek veriyoruz.  Mutlaka anayasa yapılırken, dindar bir anayasa vurgusu ön planda olması lazım. ”diye konuştu.

Laiklik CHP`nin eliyle bu memlekete zorla giydirilmiş batı ithalidir

HÜDA PAR Bingöl İl başkanı Hamdullah Tasalı sert tepki vererek, "CHP İstanbul Milletvekili Bingöl`de yaptığı açıklamada, 'Allah vurgusuyla Anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an`ı Kerim değildir.' demiştir. Bu açıklama esef verici bir açıklamadır. Laiklik CHP`nin eliyle bu memlekete zorla giydirilmiş ve batı ithalidir. CHP bu laik sistemin kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak dindar insanlara cehennemi yaşatmıştır. Laiklik bu ülkede her alanda ‘Din ile devlet işleri birbirinden ayrı' olarak öğretildi  ama, devlet bu ülkede Dini ve dindarları her zaman baskı altında tuttu. Dini inançların, devletin müsaade ettiği kadar yaşanmasına izin verildi. Dolayısıyla bu ülkede ‘laiklik` hep baskı aracı olarak kullanıldı. " şeklinde konuştu.

“Kur'an bizim için hayatın bütün alanlarını kapsıyor ve tanzim ediyor”

Tasalı , "CHPli Milletvekili  Özcan 'Anayasa Kur'an`ı Kerim değildir' diyor. Sanırım sokakta olan herkese 'Kur'an-ı Kerim sizin için neyi ifade ediyor?' diye sorsanız, herkes diyecek ki, 'Kur'an-ı Kerimi Allah`ın emirlerini ve buyruklarını ifade eden bir hayat nizamıdır.' diyeceklerdir. Evet, Kur'an bizim için hayatın bütün alanlarını kapsıyor ve tanzim ediyor. Dolayısıyla CHP zihniyeti tek parti dönemindeki hasta düşüncelerini savunmaya devam ediyor. Kur'an`a bakışları çok sorunludur. Yapılan açıklama tam garabet ve talihsizdir. Biz Müslümanlar için Kur'an-ı Kerim; hüküm, nizam, emir, ibadet ve muamelat, kitabıdır.” İfadelerini kullandı.

“İsmail Kahraman'dan geri adım atmamasını, sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz”

Tasalı son olarak, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman, herkesin bilip de söylemeye cesaret edemediği bir şeyi söyledi. Herkes laiklik konusunda kralın çıplak olduğunu biliyor ve görüyordu ama, bunu dile getirmeye cesaret edemiyordu. Kahraman, cesaretli bir şekilde ‘kral çıplak' dedi. Biz İsmail Kahraman'dan geri adım atmamasını, sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz. İsmail Kahraman'ın ‘laiklik' ile ilgili söylediği sözler şahsi düşünce olarak değerlendirilse dahi, ifade özgürlüğü kapsamında görülmelidir. Bu ülkede sol Kemalist çevreler, Müslümanların en kutsallarına yaptıkları hakaretleri, eleştiri ve saldırılar, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirirken, laikliği 90 yıl dindarlara baskı aracı olarak uygulamış ve yeni bir anayasa hazırlama sürecinde laiklik ile alakalı Meclis Başkanının söz söylemesi gayet doğaldır. Bu yönü ile laiklik tartışılmaya açılmalıydı.” diye belirtti.

“Bingöllüler olarak kendisini ve zihniyetini kınıyoruz”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan`ın Anayasa üzerinden Bingöl`de Kur'an ve İslam'a yaptığı hakarete sert tepki gösteren Din Görevlileri Derneği Başkanı Rauf Savaç, "Bu zevat talihsiz bir konuşma yapmış, biz Bingöllüler olarak kabul etmiyoruz. 'Allah vurgusuyla Anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an`ı Kerim değildir.' sözleri bizleri derinden üzmüştür ve kabul edilecek bir tavır değildir. Bingöllüler olarak kendisini ve zihniyetini kınıyoruz.  Özcan'ın, bu konuşmasından dolayı inançlı bu halktan özür dilemesi lazım. Müslümanlardan özür dilemesi gerekir.”şeklinde konuştu.

“Kur'an hayat rehberimizdir”

 Yeni anayasa çalışmaları hakkında da konuşan Savaç, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın anayasa çıkışını destekliyoruz. Kur'an ve Hz. Peygamberin ön gördüğü tüm emir ve hükümler, insanların hayrına ve faydasınadır.  23 yıl içinde inen Kur'an-ı Kerim, hayatın tüm alanlarına müdahale eder ve insanoğlunun dünya ve ahiret saadetini garanti altına alır. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bir anda inmemesinin amacı, insanlara doğruyu ve hakikatleri daha rahat kavramaları ve zorluk çekmeden yaşantılarına  yansıtmaları içindir.   Onun için Kur'an hayat rehberimizdir. Hayatımızın önünü aydınlatan bir nur ve ışıktır. Yani Kur'an herkes için huzur ve saadet kaynağıdır. Bugün yaşadığımız sorun ve sıkıntıların sebebi, Kur'an'dan ayrı ve O'nsuz bir hayat yaşadığımızdan dolayıdır.” diye konuştu.

“CHP zihniyeti bize Salman Rüştü ve Carlio hebdoları hatırlatıyor”

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili de,  CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan`ın Bingöl`de yaptığı açıklamasını kınayarak, şunları söyledi:

“ Bu Milletvekili Bingöl gibi dindar bir ilde değerlerimize hakaret ediyor. Bingöllüler olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Onun konuşmalarını kınıyoruz. Bu konuşmayı Bingöl gibi bir yerde yapması manidardır. Her açıdan red ediyoruz ve onun zihniyetini kınıyoruz. TBMM Başkanı İsmail Kahraman`ın anayasa ile ilgili sözlerinden sonra Bingöl`de böyle bir hakaret yapıyor. CHP zihniyeti 90 yıldır laiklikle Müslüman ve dindar insanlara baskı yapıyor. Maalesef bu düşünce ve tek tipçi zihniyetten vaz geçmediler. Bunların yaptıkları Salman Rüştü ve Carlio Hebdo'dan bir farkları yoktur. Aynı yolun yolcularıdır. Bu zihniyette sahip olanları kınıyoruz. Yeter artık, bu laiklik sopasından vaz geçsinler. “ ifadelerini kulandı. Nihat Kanat-İLKHA)










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir