• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
Yumuşak güç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin KAYA / DOĞRUHABER / SİYASET GEMİSİ

Abdullah Gül, suya sabuna pek dokunmadan, gezi ve eğlence ile geçen 7 yılın sonunda görev süresi dolunca şimdilerde siyasetle ilgili bir bilen edasıyla konuşmaya başladı.

Pkk ile sürdürülen mücadele için “Ben yumuşak güçten yanayım” açıklaması yaparak hükümetin takip ettiği yolu benimsemediğini ifade etmiş Abdullah Gül.

“Muhalefet ediyor”, diye düşüneceğim; ama eldeki diğer verilere bakınca vazgeçiyorum.

Ahmet Sever`in “Abdullah Gül ile 12 yıl” kitabından ilginç bir ayrıntı.

Ahmet Sever, Cengiz Çandar`dan bir nakilde bulunuyor. Sever, Gül ile Erdoğan arasındaki farkı soran bir Amerikalı gazeteciye Çandar`ın “...bir sokakta iki kişi kavga ediyorsa Erdoğan gider o kavgaya karışır; Gül ise kavgayı görünce o sokağa girmez ve yolunu değiştirir” dediğini ve bu yanıtı Sever`in Gül`e aktardığında onun “Hayır ben kavgayı görünce sokak değiştirmem. O sokağa girerim ve kavgayı ayırmaya çalışırım” dediğini nakletmektedir.

Bana kalırsa Çandar`ın Gül ile ilgili tahlili doğru.

Şiddetin bu kadar yoğun olarak gündemde olduğu ve PKK`nin her türlü tedhiş yoluna başvurarak kendini ifade ettiği bir ortamda “Yumuşak güç” ne ifade etmektedir.

Silahı bırakmaya yanaşmayan, çocukları zorla dağa götürüp silahlı eğitim veren, yağma, yıkım, talan ve insani yardım yapanlara bile vahşice saldırıp cinayetler işleyen bir örgüte karşı Abdullah Gül nasıl bir “yumuşak güç” kullanacak?

Çandar`ın dediği gibi sokağa girmeyip alanı PKK`ye mi terk edecek, yoksa aylarca yolları kesip ulaşımı engelleyenlere parmak sallayarak korkutacak ve böylece işleri yoluna mı koyacak?

Ben anlamadım. Anlayan varsa bana da yardım etse iyi olur.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir