• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Çatak köyünde Kutlu Doğun etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'ya bağlı Çatak köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye olan derneklerden Kar-Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” temalı Kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik Serdin Kılıç`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik kız çocuklarının seslendirdiği ilahiler ve okunan Mewlid-i Şerifle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınmış âlimlerinden Sahap Korkutata, Hz Muhammed'in hayatından kesitler anlatarak, O'nun vahdet ve kardeşliği tesis ettiğini söyledi.

Allah'ın Müslümanların sayısını çoğalttığını belirten Korkutata, "Değerli kardeşlerim hepiniz bugün Peygamber aşkıyla alanlardasınız, sizin tek gayeniz ve amacınız onu anmaktır. Peygamberimiz ilk tebliğe başladığında insanlar gizlice Müslüman oluyorlardı ve sayıları çok azdı. Ama ne zamanki Allah, 'İslam dinini açıktan yay' dedi. O zaman insanlar gruplar halinde İslam dinini tercih edip Müslüman oldular. Hz Muhammed`in (s.a.v) yanında yer aldı. Allah bunu peygamberine bildirdi. 'Bir zamanlar sizler az bir topluluktunuz ve Allah sizleri çoğalttı. 'Bizler bugünden sonra Allah`ın izniyle, Hz. Muhammed`in dininin bereketiyle çoğalacağız." dedi.

Adaleti, namusu ve iffet olan bir dava tek insanla da olsa muzaffer olacağını söyleyen Korkutata, "Kemalizm'in geldikten sonra ve özellikle Kemalizm'in taraftarı olan sol kesim, bunlar devamlı Allah`ın dinine düşman oldular. Bunlar Osmanlıyı yıktı gün, İslam devletini küçük parçalara bölerek, dediler ki,  'bizler İslamı böyle bitireceğiz.' Ama ne yazık ki hesapları tutmadı ve İslam Ümmeti gün be gün çoğalıyor ve bereketleniyor. Allah`ın Hz. Muhammed`e gönderdiği din ve kutlu Kur'an özellikle çoğunluktan bahsetmiyor, mahiyetten ve hakikatten bahsediyor. Hakikati, adaleti, namusu ve iffet olan bir dava tek insanla da olsa muzaffer olur. Allah özellikle Kur'an-ı Kerimde, çok kazananların az olanlar olduğunu söylüyor." ifadelerini kullandı.

"Allah`ın kanununda zorlama yoktur." diyen Korkutata, "Bakın Peygamberimizin davasında hükümdarlık, zorbalık yoktur. Kimseye İslam dinini kabullenmeyi ve davasına girmeye zorlamadı. Bu yöntemi her zaman küfür kullanıyor, çünkü küfür devamlı zayıftır ve zorbalık yapıp silah kullanıp insanları yanına çekiyorlar, yoksa bu zorbalık olmasa silah kullanmazsa insanları yanına çekemezler. İslam dininde her zaman barış ve huzur vardır, eşitlik vardır. İslam dini asla insanları kan dökmeye davet etmez. Bakın Mekke Fetih edildiğinde düşmanların içini korku saldı ve hepsi kılıçtan geçirileceğini sandılar ama ne onların düşündüğü hiçbir şey olmadı. Mekke fetih edildiğinde Müslümanların sayısı çok fazla olmasına rağmen Peygamberimiz onlara iyi davranmış ve onları affetmiştir." şeklinde konuştu.

Etkinlik konuşmanın ardından seslendirilen ilahilerden sonra yapılan dua ile sona erdi.(İLKHA) 

 


































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir