• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gıda üretimi ve satışı yapan iş yerleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren pide fırınları, lokantalar, kasaplar, tatlı ve simit üretimi yapan iş yerlerini denetledi.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak adına denetim ve kontrollerini sürdüren Zabıta ekipleri, gıda mühendislerinin bulunduğu denetimlerde işyerlerini hijyen ve genel temizlik konularında uyardı.

Gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması için pide fırınları, lokantalar, kasaplar, pasta, tatlı ve simit üretim imalathaneleriyle satış noktalarının denetimlere ağırlık verildiğini belirten ekipler, yaptıkları denetimde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden iş yerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygun üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğu hususunda denetimler yapıldığı bilgisini verdi.

İşyerleri denetlenen esnaflar ise yapılan denetimlerin vatandaş sağlığı için çok önemli olduğunu ifade ettiler.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir