• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Nusaybin'deki çatışmaların bilançosu ağırlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçede yaşanan çatışmaların bilançosu her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

 Fırat ve Dicle’de çatışmalar sürüyor  

120 bin nüfuslu Nusaybin’in 15 merkez mahallesi bulunuyor. Bunlardan Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Zeynel Abidin mahallerinde çukur ve barikat var. Bu mahalleler ilçe nüfusunu yüzde 80’ini barındırıyor. Sokağa çıkma yasağının başladığı 14 Mart’tan beri çatışmalar Fırat ve Dicle mahallelerde sürüyor.

Havadan çekilmiş fotoğraf yürek burktu

Binlerce insanın evini barkını terk ettiği ilçenin Çağ Çağ Caddesi’nin fotoğrafı sosyal medya sitelerinde paylaşıldı. Drone olarak tabir edilen havadan çekilmiş fotoğrafa göre, caddesinin Kartopu Sokak girişinde büyük tahribat oluştuğu görülürken cadde üzerinde çok sayıda ev yerle bir olmuş.

Camilere zarar veriyorlar, evleri ateşe veriyorlar

Evlerini terk etmek zorunda kalan halkın evlerini kullanan silahlı PKK’liler, evleri kullandıktan sonra ateşe veriyor. İlçe merkezinde bulunan birçok camiye de giren PKK’liler, camilere de zarar verdiği öğrenildi.

305 PKK’li öldürüldü

47 gündür devam çatışmalarda 49 asker ve polis hayatını kaybetti. Resmi açıklamalara göre; düzenlenen operasyonlarda ise 305 PKK’li öldürüldü. İlçede 203 barikatın kaldırıldığı ifade edilirken 674 el yapımı patlayıcının da imha edildiği kaydedildi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir