• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
"Çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını ibadet anlayışıyla yapmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Koç, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, başarının ancak okul müdürleri ve öğretmenlerinin güzel çalışmalarıyla yakalanabileceğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Bugün burada sizlerle olmaktaki en temel amacım, sizlerle tanışmaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan müdür, şef, memur bütün arkadaşlarımız sizler için var. Bizim var olma sebebimiz okullarımız, müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdir. Dolayısıyla her okul müdürümüze, her öğretmenimize, her öğrencimize biz hizmet etmekle mükellefiz. Biz bu milletin efendisi değil, eğitim alanındaki hizmetkârlarıyız. Ben sekreterime ve özel kalem müdürlerime her zaman öğretmen ve müdürlerime sakın randevu vermeyin derim. Geldikleri gibi bekletmeden içeriye alın veya gerektiği konularda kendilerine yardımcı olup işlerini hızlı bir şekilde tamamlayın diyorum. Artık 21. yüzyılın yönetici anlayışı, görünebilir olmaktır.” dedi

“Çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını bir ibadet anlayışıyla yapmalıyız”

Aslan son olarak şunları söyledi;

“Makam odalarının da kapılarının kapalı olarak değil, çalışma arkadaşlarımızın arasında, onlarla iç içe çalışırsak ancak başarıyı elde edebiliriz. Diyarbakır’ın eğitim çıtasını yükselteceksek, bunu siz değerli arkadaşlarımla beraber yapacağız. Bizler sizleri görmezden gelerek, sizler öğretmenlerinizi görmezden gelerek, öğretmenler de öğrencileri görmezden gelerek başarıyı yakalamak mümkün değildir. Eğitim işini sadece bir devlet görevi olarak değil, çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını bir ibadet anlayışıyla yapmalıyız. Eğer ibadet anlayışıyla yaparsak ve empati kurarsak, onları kendi çocuklarımızın yerine koyarsak, daha başarılı bir eğitim çalışmasına imza atmış oluruz. Kendi çocuklarımız için neyi hayal ediyorsak, kendi çocuklarımız için neyi istiyorsak, çocuklarımızın nerede olmasını hayal ediyorsak, bizlere emanet edilen bu çocukların da orada olmasını istiyorsak, görevimizi hakkıyla yerine getirmiş oluruz” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir