• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Yüceköy'de Muhammedî coşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu  üyesi  Batman Köy-Der, Batman’ın merkez ile bağlı ilçe   ve köylerinde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Köy ve beldelerde yapılan etkinliklerin bu seferki adresi Gercüş’e bağlı Yüceköy (Balanê) oldu. Kutlu Doğum heyecanı yaşayan köylüler Muhammedî sevda ile coştular.  

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe köy sakinlerinin yanı sıra, çevre köylerden de yediden yetmişe yoğun bir katılım oldu.  

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı  Molla Murat Güneş'in Kur'an-ı Kerim  tilavetiyle başladı.

Ardından mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif  ve Köy-Der Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle etkinlik devam etti. Okunan Mevlid ve İlahilere eşlik eden halkın tekbir ve salavatları Gercüş ovasında yankılandı.

Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın seslendirdiği ilahiler Muhammedî coşkuyu doruğa çıkardı.

Okunan ilahilerden sonra Batman Köy-Der üyesi Ahmet Gürceğiz Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

“Vahdet, Allah’ın ipine topluca sarılmakla mümkün olacaktır”

İslam âlemindeki tefrikaların bitmesinin ve vahdetin tesis edilmesinin yolunun Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak olduğunu belirten Gürceğiz, “Allah-u Teala’nın Âl-i İmran Süresi 103. ayette buyurduğu gibi, dağılmamak ve parçalanmamak için Allah’ın ipine, yani dinine sımsıkı sarılmak gerekir. Allah bizi buna davet ediyor. Peygamberinin ve şeriatının izinden gitmemizi istiyor. O’nun davetine icabet etmek üzerimize farzdır. Bunun aksini yaparsak aramızdaki ayrılıklar ayyuka çıkacak ve helak olacağız.”şeklinde konuştu.
“Allah’ın gazabı tefrikadadır”

Konuşmasına Müminlerin, kardeş olduklarını belirterek devam eden Gürceğiz, "Rabbimizin 'Müminler ancak kardeştirler, Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin.' emri gereği  aramızdaki ihtilaflara son vermeliyiz. Birbirimize kardeş olalım, iman  ve cami ehliyle kardeş olalım ki, Allah’ın gazabına uğramayalım. Allah’ın gazabı tefrikadadır, merhameti de vahdettedir. Çünkü Allah bizim üzerimize kardeşlik bağlarımızı kurmamızı farz kılmıştır. Bizler de O’nun dinine ve kitabına sahip çıkmalıyız. Hz. Nuh’un (as) gemisine binenler nasıl kurtulduysa, bugün de Hz.Muhammed’in (sav) önderliğindeki İslam dinine ve O’nun şeriatına  tabi olanlar kurtulacaklardır.” dedi.

Etkinlik tekrar sahne alan Rehber İlahi Grubu ve Özcan Atsat’ın  seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Öte yandan köy halkı tarafından Nisan ayı boyunca Efendimiz (sav) üzerine 1 Milyon 472 bin 310 salavat ve 210 bin İhlas Süresi’nin  okunduğu belirtildi.

Etkinlik katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulmasının ardından, Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir