• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
"Vahdet ve kardeşlik temasının seçilmesi çok anlamlı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi`nde İdealist Gençler Topluluğu tarafından düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği sonrası duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaşan üniversiteli öğrenciler, vahdet ve kardeşlik temasının seçilmesinin anlamlı olduğunu ifade ettiler.  

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili duygularını dile getiren İdealist Gençler Topluluğu Başkanı İbrahim Kızılçınar, kulüp olarak iki yıldır Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini ve bu tür etkinliklerini öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ve teveccüh gördüğünü söyledi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin üniversitelerde düzenlenmesinin önemli olduğunu belirten Kızılçınar, “Üniversite öğrencilerinin gelmiş oldukları durumu değerlendirerek, bir zamanlar buralarda Resullahı anmak ve başörtülü öğrencileri olduğu bu program oldukça önemlidir. Bir zamanlar üniversitede başörtüsü yasaktı. Bugün ise burada küçük kız çocukları Hz Muhammed adına ilahiler söylemesi ve Resulullah`ın adının anılması elbette ki, üniversiteliler tarafından ciddi bir beğeni alıyor. Bu tür etkinlikler öğrenciler tarafından takdir ve teveccühle karşılanıyor.” dedi.

Üniversite gençlerine yönelik bu tür programların devamlı düzenlenmesi gerektiğini belirten Ahmet Taha, “Üniversite`nin göbeğinde böyle bir faaliyet yapmak gerçekten çok güzeldir. Rabbim bu hizmette daim eylesin. Resulullah`ın sevgisinden ve O`nun cesaretinden imanından bir nebze de bize ulaştırmayı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliklerinin düzenlenmesinin olumlu bulduklarını belirten Taha, “Bütün kâinat zaten bize bir vahdeti ve kardeşliği anlatıyor. Müthiş bir birliktelikle bizi şu an hayatta tutarak tüm kainat nizam ve intizamla çalışarak bize bir vahdetten bir kardeşlikten bahsediyor. Resulullah'da bütün hayatını bunun için harcadı elhamdülillah biz de elimizden geldiği kadar bu birlikteliğe destek olarak inşallah Müslümanları bir arada tutmak için çabalayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliklerinin üniversitelerde kutlanmasının bir çığır olduğunu ifade eden Tuğba Kiriş ise “Emeği geçen herkesten Allah (c.c) razı olsun. Gerçekten üniversite için büyük bir çığırdır. Üniversitedeki insanların bilinçlenmesi açısından çok güzel bir programdı. Geçen yılki Kutlu Doğum programına da katılmıştım. Çok verimli oluyor. Üniversiteli arkadaşlar adına çok teşekkür ederim. Böyle etkinliklerin her zaman olması gerekir. Etkinlikte katılan konuşmacı hocamız da çok güzel mesajlar verdi.”şeklinde duygularını dile getirdi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin üniversitelerde yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu söyleyen Büşra Yanaç, “Üniversiteler de özellikle yangınlaşması öğrenciler için çok faydalı. Yani özellikle gençler üzerinde yoğunlaşması daha önemli ve çok olumlu görüyorum. Katılımlarda inşallah giderek artıyor ve çok güzeldi teşekkür ederim. Özelikle Vahdet ve kardeşlik temasının seçilmesi gerçekten çok isabetli budum.  Zira bizim günümüz deki en büyük sorun bir birimize karşı kardeşlik ruhumuzun olmamasıdır diye düşünü yorum.”şeklinde konuştu.

İsmail Kuş isimli öğrenci de “Hocamız konuşmasında bahsetti. Üniversite öğrencilerinin önce Medine üniversitesini okuması gerekiyor.  Medine üniversitesi derken Resulullah`ın hayatını okumamız gerekiyor. Çünkü O`nun ümmetiyiz, O`nun yolunun yolcusuyuz diyoruz. Elhamdülillah çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Üniversitede ilk defa bir Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını belirten bir diğer üniversite öğrencisi ise “İlk defa Kutlu doğum etkinliğine katılıyorum. Küçük kız çocukların çabaları takdire şayandır. Gençlerin bir arada toplayıp özellikle üniversitede böyle etkinliklerin olması bu ahir zaman da çok güzel bir şeydir. İnşallah rabbim hizmetlerini daim eyler. Biz kâinata, kendimize, Cenabı Allah`ın yarattığı kâinata baktığımız zaman zaten vahdeti ve kardeşliği görüyoruz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir