• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Dayıdağı köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Nizip'e bağlı Dayıdağı (Bınam) köyünde ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (sav)` temalı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi. Köy halkının yoğun bir ilgi gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşandı.

Meydanda asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah`, ‘Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi` ve  ‘Muhammed`in sevdalıları gül bilirler dikenleri` pankartları ile tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu. İlahilerin seslendirildiği etkinlikte büyük bir coşku yaşanırken, köy halkının ilahilere eşlik etmesi ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Köy meydanında yapılan etkinlikten günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılırken, çalışmalar kapsamında platform üye ve gönüllüleri tarafından evler tek tek gezilerek Hz. Muhammed'in hayatından kesitler içeren ‘Hz. Muhammed`e (sav) uy ki Allah seni sevsin` kitabı dağıtılarak köy halkı etkinliğe davet edildi.

Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu`nun yaptığı etkinlik Dayıdağı Köyü Cami İmam-Hatibi Muzaffer İhsan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, İnzar ilahi Grubu ile Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşku doruğa ulaşırken,  Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile program devam etti.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlikte, Feyzullah Zerey Hoca, Hz Muhammed`in örnekliği ve önderliği ile sevgisi üzerine bir konuşma yaptı.

Nisan ayı boyunca kalabalıkların meydanlara toplanmasının nedeninin Muhammedi sevda olduğunu belirten Zerey, “Biz seni görmeden sevdik. Biz sana aşığız ya Resulullah. Kalbimiz, gönlümüz ve her şeyimiz ile sana bağlıyız. Biz Resulullahı gözümüzün bebeği gibi severiz. O yüzden her hareketimiz, her işimiz, her yaptığımız fiil ve her yaptığımız, Resulullaha benzemeli ki, biz bu sözümüzü  hakkıyla söylemiş olalım.”dedi.

Konuşmasının devamında sahabenin Peygamber Efendimize olan sevgisinden örnekler veren Zerey, “Sahabe Resulullahı her şeyden daha çok seviyordu. Peki, ya biz ne kadar seviyoruz Resulullahı? Elimizi vicdana koyalım, günde O`nu kaç defa anıyoruz? Hayatımızın ne kadarı Resulullaha benziyor? Bu dünya nedir ki, onun için. O`nun sünnetine sımsıkı sarılalım. Hepimiz sahabenin kardeşliğinden kendimize ders çıkartmalıyız. Biz birbirimizi sahabe gibi sevdik mi hiç? Allah için kendi öz kardeşimizi böyle sevebildik mi? Komşumuzu, köylümüzü ve yakınlarımızı bu kadar sevebildik mi? Ashab-ı kiram hepimiz için örnek değil mi? Neden bu kadar güzel örnekler varken onları taklit etmiyoruz? Aramızdaki bu kin ve nefret neden? Ey Müslüman nereye bu gidiş?”diye sordu.

Zerey konuşmasının devamında, “Tarihte iki kervan yol almıştır. Birisi hak kervanı, diğeri batıl kervanı. Hak kervanında ashab-ı kiram, Peygamberler ve Hz. Muhammed (sav) vardır. Müminler ancak kardeştirler. Ne olur kardeşlerimizi sevelim. Kardeşlerimizi baş tacı yapalım. Her bir Müslüman Allah (cc) katında çok kıymetlidir.” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu`nun Kürtçe ‘Can Muhammed' ve Türkçe ‘Sevdalıyız Muhammed`e' ilahilerinin seslendirmeleri ile devam etti. İlahilerin ardından Fatma Gizem Kılıç isimli küçük kız, Peygamber Efendimizi konu alan “Kırk Yaşındasın” şiirini okudu.

Programın sonuna doğru seslendirilen ilahilerle coşan bazı katılımcıların halay çektiği görüldü.

Kutlu Doğum etkinliği okunan dua ve yapılan ikramlarla sona buldu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir