• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Gaziantep'te geleneksel kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı kampanyası büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Vali Ali Yerlikaya’nın da kan bağışında bulunduğu kampanyaya şu ana kadar bin kişinin üzerinde vatandaş kan verdi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen geleneksel toplu kan bağışı seferberliği etkinliğine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Kızılay Bölge Koordinatörü Armağan Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kan bağışı kampanyasında bir konuşma yapan Vali Ali Yerlikaya, kan vermenin büyük bir insani görev olduğunu söyledi.

Gazianteplileri kan bağışı konusundaki duyarlılıklarından dolayı kutlayan Yerlikaya, "Kan vermek bizler için çok büyük bir insani görevdir. İnsanın sağlığı, sıhhati ve afiyeti için insanda bulunması zaruri olan bir değerdir. Sadece 41 ünite kan ile başlatılan bu iyi niyetli hizmet geleneksel bir hale geldi. Bugüne kadar 6 bin 563 ünite kan toplanmış. Böylece 2 milyonluk büyük bir kent olan Gaziantep kendi kan ihtiyacının fazlasını kendisi karşılıyor.”dedi.

Kan Hizmetleri Genel Koordinatörü Armağan Aksoy ise geçen yıl Gaziantep'te düzenlenen bağış kampanyalarında toplanan 142 bin ünite kanın 82 bini hastanedeki hastaların imdadına yetişirken, 250 bin kan ürünü ile de yaralı, hasta ve acil kana ihtiyacı olan insanların umudu olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in kendi kan ihtiyacından fazlasını üreten bir kent olduğunu vurgulayan Aksoy, “Alınan bu kanlardan 3 adet ürün elde edilmektedir. Bu nedenle de kan bağışı kampanyalarını çok önemsiyoruz. Bu tür kampanyalarda hedeflenen oranları yakalayamasak da kanın önemini duyurmuş oluyoruz. Kampanyalarda bol miktarda kan bağışının olması hayati durumlar çok iyi olur.”ifadelerini kullandı.

2009 yılında 41 kişi ile başlanan kan bağışı kampanyasına 2013 yılında 2 bin 883 kişinin katılımıyla Türkiye kan bağışı rekorunun kendilerin de olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise bu yıl da düzenlenen 7’inci kan bağışı kampanyası ile vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü belirtti.

Kan vermenin bir ibadet olarak da değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tahmazoğlu, “Aslında kendi sağlımız açısından kan vermek son derece önemli olduğu gibi aynı zamanda çok hayırlı bir vazifedir. Özellikle bahar aylarında kan bağışının yapılması sünnettir. Böylece kan bağışı yaparak hem bir sünneti ifa etmiş olacağız hem de kendi sağlığımızı korumuş olacağız.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Ali Yerlikaya başta olmak üzere Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ve Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ilk kan bağışını yaparak kan bağışı seferberliği etkinliğini başlattı.

Kan bağışında bulunanlara çikolata, kek, su ve meyve suyu gibi ikramların yanı sıra kampanyaya katılım için teşekkür belgesi, Şahinbey Parkı'ndaki ücretli olan teleferik turuna yâda Yeşil Vadi'de bulunan Dinozor Parkında kullanılabilecek 5 kişilik bilet, 'Peygamberimizin Hayatı' konulu kitap ile ajanda gibi sürpriz hediyeler de verildi.

Öte yandan bugün sabah saat 08.00 itibariyle başlayan kampanyanın gece saat 22.00’a kadar devam edeceği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir