• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Ağrı `Vahdet ve Kardeşlik Rehberi`ni andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü'nce “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti

Şehir stadyumunda düzenlenen etkinlik Kur'an- Kerim tilavetiyle başladı. mevlithanlar tarafından Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.  Halk, okunan mevlide salavatlarla eşlik etti. Etkinlikte seslendirilen ilahiler, katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Etkinlikte bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, cahiliye döneminde yaşanan zulümlere dikkat çekti.

Yavuz, "Hz Muhammed dünyaya teşrif etmeden önce dünyaya geleceği Mekke'de karanlık barbarlık ve vahşet hakimdi. Emniyet ve asayiş yoktu, hiçbir insanın can güvenliği söz konusu değildi. Medeniyet denilen bir şey yoktu çünkü medeniyet ölümün kolaylaşmaması demektir. Halbuki her yerde ölüm kan ve göz yaşı vardı. İşte böyle bir dönemde Hz Muhammed (sav) geldi bütün insanlığı vahdete uydurmaya çalıştı çünkü o kâinatı ve insanlığı vahdete uydurma projesinin, mektebinin başöğretmeniydi.`` dedi.

Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vahdet diyoruz ama adaletsiz olmaz. Vahdeti istiyorsak bu adaletin gereğini yerine getirmek zorundayız. Bu harekette Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Azeri'siyle 73 milletten insanlarıyla tek bir yürek olabilmemiz için Allah'ı seviyorsak Hz Muhammed'e itaat etmemiz gerekiyor. Toplumumuzda hakim olmamız gerekiyor, okullarımızda hakim olmamız gerekiyor. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı Hz Muhammed'le tanıştırmamız gerekiyor. Böylelikle gözü gönlü tok, başkasının malında, başkasının namusunda gözü olmayan, Allah'a vereceği hesabı Peygamberin şefaatini düşünen kolay kolay kötülük yapmayacak bir nesil yetişecek. Zira ne Türklük ne Kürtlük bir fayda etmeyecektir. İslamsız bir Türk'ün, İslamsız bir Kürt'ün, İslamsız bir aklın bir faydası yoktur."

Etkinlikte sergilenen Reci olayı ve Hubeyb b. Adiy'in şehadeti konulu tiyatro gösteriminde katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Program Hacı Burhan Aslan`ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir