• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Abbas Yönetimi`nin işgal rejimiyle işbirliği, karanlık bir tarihin adıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka`nın ortasında bulunan Ramallah şehri yakınlarında geçen ay ortadan kaybolan üç Filistinli gencin Abbas güçleri tarafından tutuklanması, işgalci İsrail ile yapılan ve tarihe kara sahifeler olarak geçen güvenlik işbirliğinin Filistinlilerde yarattığı büyük yaranın kabuğunu tekrar kaldırdı.

Filistin Yönetimi`ne bağlı istihbarat teşkilatı, Siyonist işgal rejimindeki İç İstihbarat Teşkilatı (Şabak) ile ortaklaşa düzenlediği operasyonda geçen Cumartesi akşamı (9 Nisan), geçen ayın ortalarında ortadan kaybolan ve işgal güçlerine karşı eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edilen Basıl Mahmud El-A`rac, Muhammed Abdullah Harb ve Heysem Es-Siyac`ı Ramallah yakınlarındaki Arure dağlarında tutukladı.

İşgal rejimindeki medya kaynakları, gençlerin işgal rejimine karşı büyük bir eyleme hazırlık yaptıklarını iddia ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne bağlı tercüme ve gözetleme birimi, işgal rejimindeki medyaya yansıyan haber ve raporları gözden geçirerek Abbas yönetimiyle işgal rejimi arasındaki güvenlik işbirliğinin boyutunu ortaya koydu.

Siyonist rejimi koruma

Siyonist işgal rejimi İç İstihbarat Birimi (Şabak) ile işgal ordusu sözcüsü, geçen ay Ramallah`ta izlerini kaybettiren üç gencin eylem yapacaklarına dair duyum almaları üzerine gençlerin tutuklanması için Filistin Yönetimine bağlı güçlerle İsrail`in istihbarat ve askeri birimleri arasında çok yüksek düzeyde işbirliğinin gerçekleştiğini ifade etti.

İşgal rejimindeki askeri analist ve uzmanlardan gazeteci Avi Assharov Walla sitesinde yazdığı makalede “Filistinli ve İsrailli askeri kaynaklar bana, İsrail`e karşı büyük bir eylem hazırlığı içinde bulunan üç kayıp gencin Filistinli güçler tarafından silah ve mühimmatla birlikte tutuklandığı bilgisini verdiler” dedi.

İşgal rejiminde yayın yapan Haaretz gazetesi daha önce Orta Bölge Komutanı Roni Ruma`ya dayandırarak verdiği haberde, Filistin Yönetimine bağlı güçlerin İsrail hedeflerine yönelik birçok terör eylemini engellediğini yazdı.

Ruma, işgal hükümetine bağlı kabine üyeleriyle birlikte Ramallah`a yaptığı ziyarette, Filistin Yönetimine bağlı güçlerin Filistinli gençlerin İsrail hedeflerine yönelik yapmak istedikleri eylemlerin %40`ını engellediklerini belirterek, iki taraf arasındaki güvenlik işbirliğinin çok güçlü olduğunu söyledi.

Siyonist komutan eşlik ettiği kabine üyelerine direnişçilerin yapmak istediği ancak Abbas güçleri tarafından engellenen eylemleri teker teker anlatarak bu konuda Abbas güçlerinin başında bulunan şahıslarla yaptıkları görüşmeleri de aktardı.

İşgal radyosu da daha önce verdiği haberde İsrail İç İstihbarat Birimi (Şabak) ile Filistin Yönetimine bağlı güçler arasında çok güçlü bir işbirliğinin varlığına dikkat çekerek, iki tarafın geçen yıl en az 80 görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bazı güvenlik kaynakları da var olan işbirliğini teyit ederek, Abbas güçlerinin işgal rejimine yönelik en az 58 eylemi engellediklerini belirterek, birçok direnişçinin İsrail istihbaratının verdiği bilgiler doğrultusunda bu güçler tarafından tutukladıklarını söylediler.

Son gelişmeler Ocak ayında Amerikan Defense News dergisine mülakat veren Abbas`a bağlı istihbarat birimi başkanı Macid Ferec`in açıklamalarını hatırlattı. Ferec verdiği mülakatta, intifada sürecinde işgal rejimine karşı planlanan 200 eylemi engellediklerini, eylem yapmak isteyen 100 kişiyi tutukladıklarını ve silahlarına el koyduklarını iftiharla söylüyordu.

Amerikan dergisine konuşan Macid Ferec, Filistin Yönetimini yıkılmaktan korumak için, Filistin Yönetimine bağlı güçlerin Amerika, İsrail ve başka ülkelerle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Düşmanla işbirliğinin damgasını vurduğu bir tarih

Filistin Enformasyon Merkezinin Siyonist işgal rejimi konusunda uzman olan analisti yaptığı açıklamada “Filistin Yönetiminin kurulduğu ilk günden beri düşmanla işbirliği yaptığı ve birçok yerde işgalciyi koruduğu artık Filistin halkı tarafından biliniyor” dedi.

Uzmanımız açıklamasında ayrıca “işgalcinin canice tutumuna ve Filistin Yönetimine bağlı güçlerin bu konuda kendisine fazlaca yardım etmesine rağmen Filistinli direnişçi gençler işgalciye karşı çok cesurca ve nitelikli eylemler yapmayı başardılar. En son tutuklanan üç genç, bütün engellemelere rağmen bu insanların işgalciyi cezalandırmak istediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İşbirliğinin karanlık tarihi

Filistin Enformasyon Merkezi, Filistin Yönetiminin düşmanla yaptığı işbirliği çerçevesinde, düşmanın direnişçileri yakalaması, sorguya alması için onları düşmana teslim etmesi, eylemlerini deşifre etmesi, hücreleri çökertmesi ve bazılarını şehit etmesi konusunda gösterdiği kara tarihin bazı sahifelerini paylaştı.

1997 Surif hücre üyelerinin düşmana teslim edilmesi: El-Halil`deki Filistin Yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin zindanında dört ay kalan Abdurrahman Ğuneymat, Cemal El-Hur, Eymen Kafişe ve Raid Ebu Hamdiyye işgal güçlerine teslim edildiler.

1998 Muhyiddin Eş-Şerif`in şehit edilmesi: Cibril Er-Recub`un başkanlık ettiği Koruyucu Güvenlik birimi tutukladığı Şerif`e o kadar işkence etti ki bacaklarını kaybetti. İşkenceyle öldürdüğü Şerif`ten geriye delil kalmasın diye aracın içine koyup patlayıcı ile havaya uçurdular.

1998 Adil ve İmad İvadullah kardeşlerin oluşturduğu hücrenin ortaya çıkarılması: Koruyucu Güvenlik İmad İvadullah`ı tutuklayıp işkenceyle geçen yaklaşık dört ay sorgu merkezinde tuttu. Ağır işkenceler gören İmad`dan serbest kalmasına karşılık Muhyiddin Eş-Şerif`i öldürdüğünü itiraf etmesini istiyorlardı. O bunu kabul etmedi. Koruyucu Güvenlik oldukça korunaklı olan merkezden kaçtığını iddia etti ve daha sonra işgal güçlerinin yardımıyla abisi Adil`e ulaşıp ikisini de şehit ettiler.

2002 yılında aralarında Selim Hacce, Bilal El-Bergusi, İbrahim Eş-Şuani ve Ahmed El-Bayis`in de olduğu Beytunya zindanında bulanan 30 kadar direnişçi işgal rejimine teslim edildi.

2009 yılında Kalkiliya`da Muhammed Es-Siman ve Muhammed Yasin adındaki direnişçilere ait bir hücre ortaya çıkarıldı ve ikisi de şehit edildi. Yine aynı yıl içinde Kalkiliya`da İyad Ebteli ve Muhammed Atiyye`nin hücreleri deşifre edildi.

2010 Neşet El-Kermi ve Memun En-Netişe hücreleri deşifre edildi ve direnişçiler şehit edildi. Aynı yıl, Siyonist yerleşimcilere ateş açtıkları iddiasıyla İslam Hamid ve Atıf Es-Salihi tutuklandı.

2014 şehit Amir Ebu Ayşe, Mervan El-Kavasimi ve esir Husam El-Kavasimi`nin hücreleri deşifre edildi.

2015`te Muaz Hamid ve Ahmed Şebravi`nin oluşturduğu Silvad hücresi çökertildi. Aynı yıl içinde Kudüs intifadasını haber veren Itamar eylemi ve eylemden sonra bir hücre ortaya çıkarıldı.

Kaynak: Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir