• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Diyarbakır`da Muhteşem Kutlu  Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır / doğruhaber

Peygamber Sevdalıları Platformu (Evîndarên Pêxember) tarafından Diyarbakır`da “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed(SAV)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Yüzbinlerce Peygamber aşığının iştirak ettiği etkinlik 17 Nisan Pazar günü Newroz Parkı Miting alanında gerçekleşti. Etkinliğin yapıldığı alanda, kayıp olan çocuklar için kayıp çadırı, 4 farklı bölgede sağlık çadırı ve çevrede bulunan sahipsiz eşyaların teslim edilmesi için ayrıca bir birim oluşturuldu. 6-7 Ekim 2014 tarihindeki saldırılarda katledilen Yasin Börü ile arkadaşlarının ve 9 Haziran 2015 tarihinde katledilen Aytaç Baran`ın resmedildiği ve üzerinde “Bizler şehitlerimizi unutmadık” yazılı büyük brandaların asıldığı Kutlu Doğum alanına Kürtçe, (Kurmanci /Zazaki), Türkçe ve Arapça ‘Kutlu Doğum Etkinliğine Hoş Geldiniz` yazılı afişler asıldığı dikkat çekti.

HEPİMİZ YASİN BÖRÜ`YÜZ

Sabahın erken saatlerinde itibaren alana akın edenlerin toplu olarak salavatlar getirmesi renkli görüntüler oluşturdu. 7 Ekim 2014`te Diyarbakır`da vahşice katledilen Yasin Börü`nün fotoğrafının üzerinde olduğu tişörtleri giyen çocuklar ile gençler ise alana tekbirlerle ve “Hepimiz Yasin Börü`yüz” sloganları atarak girdi.

GÜVENLİK KORİDORU OLUŞTURULDU

Alanda düzenin sağlanması adına Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2 bin kişi görevlendirilirken, miting alanında kadın ve erkeklerin birbirine karışmaması için araya uzun şeritler çekildi.

HALK ETKİNLİK ÖNCESİ CEMAATLE NAMAZA DURDU

Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed etkinliği öncesi Molla Münir Şanlı öğle ezanını okudu. Ardından miting alanında saf tutan Peygamber Sevdalıları, cemaatle öğle namazını eda etti.

KUR`AN­I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI

 “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen ve sunuculuğunu Yunus Emiroğlu ile Mehmet Emin Gülsever`in yaptığı program Şam Emeviye Camii Müezzini Şeyh Münir`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle saat: 13.00`te başladı

YURTDIŞINDAN DA KATILIM OLDU

6 ülkeden toplam 200`ü aşkın misafirin katıldığı etkinliğe Mısır`dan İhvan yetkilileri, Filistin`den Hamas yetkilileri, Irak`tan ve Afrika`dan, Uganda, Sudan ve diğer ülkelerde bulunan İslami hareket yetkilileri, Avrupa`dan ise birçok cemaatin yetkilileri etkinliğe iştirak etti.

Mewlid etkinliğine; Irak ve İran Kürdistan`ından,  Suriye`deki iç savaştan dolayı Türkiye`ye sığınan âlim ve aydınlar, Ürdün ve Türkiye`de bulunan Filistin ile Lübnanlı âlimlerden oluşan heyetler de katıldı.

Etkinliğe katılan Mısır Cemaati İslami liderlerinden İslam El-Amri ve Üstat Muhammed İbrahim, Lübnan Tevhit ve İslam Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban, Filistin İslami Direniş Hareketi`nden Ebu Ubade, Moritanya`dan Üstad Muhammed Abdulkadir, Irak Kürdistan`ından Komela İslami yetkililerden Mamoste Ahmed, Yekgırto`dan Doktor Burhan Ahmet, İran Kürdistanı`ndan Sadi Mahmudi, Mamoste Rızgar, Abdulmecit Pur ve Suriye Kürdistan`ından Molla Said ile Türkiye İslâm Âlimleri Birliği`nden Prof.Dr.Faruk Beşer platforma çıkarak katılımcıları selamladı.

ÜMMETİN YETİMİYDİNİZ ÜMİDİ OLDUNUZ

Etkinliğin ilk konuşmacısı Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, geçen yıl yaptığı konuşmasını hatırlatarak şunları söyledi; “Geçen sene dedim; ‘Ümmetin yetimleriydiniz, gururu oldunuz. Dilinizi yok saydılar, yokmuş gibi davrandılar. Allah yetimleri zayi etmedi; sizi de etmedi. Yetimliğin verdiği o mazlumlukla bile Allah varsa tüm dünya karşımızda olsa ne yazar dediniz. Sırtınızı Allah`a dayadınız. Atanız Selahaddin gibi ‘Bizi dirilten tek şey Peygamber Sevdası` dediniz. Ama şimdi gurur olmanın ötesine geçtiniz. Ümmetin yetimiydiniz, ümmetin gururu oldunuz. Gururuydunuz ümmetin kefareti oldunuz. Kefaretiydiniz ümmetin ümidi oldunuz.”

ANALARIMIZ BİR YASİN`İ KURBAN VERDİ, AMA 10 YASİN`İ DOĞURACAK

“Nerede olursa olsun insanlık Peygamber sevdasını sizden öğrenecek.” diyen Yıldırım,  “Yüreklerinizdeki feryat ne kadar büyük olursa olsun bunu yapacaksınız. Bunu göstereceksiniz. 1 yıl içerisinde Silopi, Şırnak Cizre`de, Diyar-ı sahabede evleriniz yıkıldı, hanelerinize ateş düştü. Umut, kefaret demem ondan dolayı, yıkılan evlere rağmen 70 yaşındaki dedelerimiz evden kurtardıkları bir bavul eşyayı aldılar. Ama Kur`an-ı Kerim`i o çantaya koymadılar. Evleri yıkıldığı halde Kur`an`ı başında taşıyan bu Müslümana kim ne yapabilir. Tüm zalimler sesimizi duysun. Vallahi siz, Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz! Biz öldükçe dirileceğiz! Analarınız bir Yasin kurban verdi 10 Yasin doğuracak!” diye konuştu.

ŞEHİTLERİN TOPRAĞA DÖKTÜĞÜ KANI ZAYİ ETMEYECEĞİZ

Peygamber Sevdalısı halka Kürtçe seslenen Yıldırım; “Eğer bir olmazsak birer birer yok olacağız. Kimse birliğimizi bozamaz. Aynı kıbleye yöneliyor aynı Peygamberin ümmetiyiz. Bizde coğrafyaların sınırı yok… Kalkalım, oturalım İslam diyelim. Başta Yasin, Aytaç, Riyad ve Hüseyin olmak üzere şehitlerin toprağa döktüğü kanı zayi etmeyelim. Etmeyeceğinizi biliyorum.” dedi.

MEVLİT VE ŞİİR OKUNDU,  HALK KENDİNDEN GEÇTİ

Program yapılan konuşmaların ardından okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından Yunus Emiroğlu`nun seslendirdiği “Ya Muhammed” adlı şiirin okumasıyla program devam etti. Mevlit ve şiirin okunduğu esnada halkın duygulu anlar yaşadığı görüldü.

O`NA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA MUHTACIZ

Alanı dolduran yüzbinlerce peygamber sevdalısına Kürtçe seslenen Molla Beşir Şimşek, bugünün Allah`a şükretme günü olduğunu söyledi. Peygamberimize her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuzu belirten Molla Şimşek, “Bugün Amed kardeşlik yeridir. Bugün Amed`de kardeşlik ve sevgi dersi veriliyor. Bu meydan kardeşlik meydanıdır. Bu meydanda aşkın ve kardeşliğin, birliğin dersi veriliyor. Bu meydanın aşkı Sur`un, Bağların, Nusaybin`in ve İslam âlemindeki fitnenin ateşini söndürecektir. Bundan başka çare yoktur. Ey Müslümanlar gelin Allah`ın peygamberinin etrafında toplanalım. Barışa el uzatalım. Allah`ın peygamberine biatimizi tazeleyelim. Kardeşlerimize el verelim. Kardeşlik elini uzatalım ve kardeşliği Amed`den başlatalım. Aşkı Amed`den yayalım. Amed sahabeler, İslam ve sulh yeridir. Bugün peygamberin nuru, peygamber aşkı fitnecilerin ateşini söndürecektir. Allah`a Teâlâ bu günü bize erken göstersin.”

BUGÜNKÜ KUTLU DOĞUM TARİH YAZACAKTIR

Daha sonra platforma çıkan gazetemizin genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca ise şöyle konuştu: “Dünyanın bütün edepsizleri, ahlâksızları, haçlıları içerden ve dışardan Allah`ın parlayan nurunu söndürmek için olanca güçleriyle mücadele verdiler. Diyarbakır 1. Dünya Savaşı`nda bu ülkenin her tarafı işgal edildiği halde kâfirler buraya girememişti. Sanki bunun intikamını almak için, bu sahabe şehrine giremedik ama onun intikamını alırcasına ne kadar terbiyesiz ahlâksız varsa Müslüman Kürt kardeşimin dinini imanını elinden almak için yanıyor, tutuşuyorlar. Bugünkü kutlu doğum tarih yazacaktır. Öyle basit bir kutlu doğum değildir. Rabbimiz bunu bize göstermiştir; ‘Ben bu coğrafyada nurumu yeniden çıkaracağım” demiştir. Kimse bu seneyi geçen sene ile kıyaslamasın. Bu ülkede bu coğrafyada, katliamlar yapılmıştı. Hiç böyle şehirler tahrip edilmemiş, harabeye çevrilmemişti. Allah sizlerin eliyle sizlerin gücüyle kendi dinini bu coğrafyadan bu ülkenin her yanına yayıyor.”

BU COĞRAFYANIN RENGİ İSLAM`DIR

“Bugün burada toplanan ve saatlerce Allah ve Resulünün adını anarak tekbir getirenleri kimse hafife almasın.” diyen Göktaş Hoca, “Bu ülkenin hatta İslam ümmetinin neresinde bu manzarayı görebilirsiniz? Bu saman alevi değildir, basit bir heyecan değildir. Şu anda yüzlerce rabbani âlim var yüzlerce seyda var. Yüzlerce medreseli Yusuf`iden icazetli âlimlerimiz, kızlarımız var. Türkiye`nin cezaevi yollarında çile çeken bacılarımız vardır. Bugün binlerce icazetli kızlarımız eklendi. Allah`ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isteyen katillere sesleniyoruz; yapamayacaksınız. Bu coğrafya İslam`dan başka renk tanımayacak. Bu coğrafyanın rengi İslam`dır. Hiçbir doku tutmayacak. Daima İslam diyecek ve tarih buna şahit olacak.” dedi.

GELİN MUHAMMED`E SARILIN

Bir yıl içerisinde binlerce Kürt gencini ölüme sürenlere de seslenen Göktaş Hoca, “Allah`a nasıl hesap vereceksiniz. Gelin Muhammed`e sarılın. Bu coğrafya Kemalizm`i kabul etmedi, Sosyalizmi de kabul etmeyecek. Boşuna uğraşıyorsunuz. Sözümüzü dinlemediler. Vallahi böyle büyük bir felaketin geleceği ortadaydı. Yalvarıyorduk; “Gelin bu yolları bırakın, işte Müslümanlar, işte dindarlar, işte sahabe şehri. Nerede çözüm arıyorsunuz. Şurada çözümü bulamayacaksanız da nerede bulacaksınız? Bu dünyanın yegâne ilacı, Hz Muhammed (SAV)`i sevmektir. Aksi takdirde yok olacağız.” diye konuştu.Etkinlik, Molla Kerbela Şanlı`nın okuduğu duanın ardından sona erdi.


PEYGAMBER SEVDALILARINDAN 14 MADDELİK ANLAMLI ÇAĞRI

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, yaptığı açılış konuşmasında, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun 14 maddelik çözüm önerisini sundu:

1. Ümmetin her cüz`ü bir bedenin azaları gibidir. Ümmetin bir cüz`üne yapılmış haksızlık ve zulmü tamamına yapılmış kabul ederiz.

2. Diller ve renkler Allah(cc)`ın ayetleridir. Farklılıklar, Rabbimizin buyurduğu üzere “TANIŞMAK” içindir;  farklılıkların tefrikayı körüklemek, üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez.

3. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihada, birlik ve beraberliğe, ihtiyacı vardır. Ümmet, bir ve beraber olursa güçlüdür.

4. Müslümanlar kardeştir. Kavmî farklılıklarımız birbirimizi dışlamamıza; birbirimize karşı üstünlük taslamamıza sebep olmamalı; mezhep farkımız birbirimize düşmanlık yapmamıza yol açmamalıdır.

5. İslam ülkeleri ve Müslüman toplumların nüfusları oranında temsil edileceği bir kurul oluşturulmalı; bu kurul, ümmeti ilgilendiren her konuda kararlar alabilmeli, bu kurulun aldığı kararlar her İslam ülkesi ve toplumunu bağlamalıdır.

6. İslam âleminde huzursuzluğun asıl nedeni, dış güçlerin İslam âlemine müdahalesi ve işgalci siyonistlere huzur temin etme hırslarıdır. Dış güçlerin İslam âlemine müdahalesi son bulmalı, siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkartılması İslam ülkelerinin öncelikli hedefi olmalıdır.

7. Müslümanlar,  şerde değil hayırda yarışmalı,  iyilik ve takva üzere yardımlaşmalıdır. Müslümanların birbirleriyle çatışması sadece düşmanlarına yarar. Müslümanların birbirleriyle çatışmasına sebebiyet verecek her tür söylem ve tutumdan bütün Müslümanlar kaçınmalıdır.

8. İslam âleminin sulh içinde olması,  bütün Müslümanların ve bütün insanlığın yararınadır. Her Müslüman, İslam âleminde sulha hizmet etmelidir.

9. İslamsız bir Türklüğün,  İslamsız bir Kürtlüğün,  İslamsız bir Araplığın Allah`ın katında hiçbir kıymeti yoktur.  Hepimiz İslam`la şeref kazandık.  Kürd`e de Türk`e de Arab`a da şeref veren aziz ve muazzez İslam`dır.

10. Başımıza gelen musibetler,  İslam`dan uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor.  Bu musibetlerden kurtulmamız,  yeniden nefsimizden ailemize,  ailemizden toplumumuza,  toplumumuzdan devlet idaresine hayatın bütün alanlarında İslam`a sarılmamızla mümkündür.

11. “Allah(cc), her hak sahibine hakkını vermiştir.”  Talep edilmesine bakılmaksızın Allah`ın vermiş olduğu bütün haklar sahiplerine verilmelidir.

12. Diller,  Allah`ın ayetlerindendir.  İslam,  hiçbir dilin yasaklanmasına izin vermemiş,  aksine bütün dillerin gelişmesine imkân sağlamıştır.  Hiçbir dile yönelik kısıtlamaya da yasaklar kabul edilemez.  Hiçbir Müslüman bu yasaklardan yana olmamalıdır.

13. İslam,  kimliğimizin esasıdır.  Halkımızı İslam`dan koparmaya çalışmak özünden koparmaya çalışmaktır.  Hiçbir güç, bugüne kadar halkımızı İslamî kimliğinden koparamadı,  bundan sonra da koparamayacaktır.  Bu yönde bir çaba içinde olanlar,  bu gerçeği görmeli;  Müslim, gayrimüslim herkese zarar veren bu tür çabalara artık son verilmelidir.

14.  Sorunlarımızı çatışarak değil,  sulh içinde çözersek hepimiz huzur ve selameti buluruz. Hepimiz, öncelikle sulhtan yana olmalıyız.


HALK: BU ETKİNLİKLERLE ÇOK MUTLU VE ÇOK HUZURLUYUZ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da düzenlenen tarihi Kutlu Doğum etkinliğinin ardından halk duygularını paylaştı.

Erbil`den katılan İbrahim Tekin: “Erbil`den etkinlik için ailece geldik. Bütün İslam âlemini güzelleştiren ve tüm insanları özgürleştiren bir Peygamber için ne yapılsa azdır. Bu tür etkinliklere tüm İslam âleminin katılması gerekir. Bütün Kürdistan, Türkiye, ancak Peygamberle özgürleşir.” şeklinde konuştu.

İstanbul`dan katılan Hatice Ensar: “Her yıl geliyorum çok coşkulu geçiyor. Katılımı ve Peygamber Sevdası çok farklı bir duygudur.” diye duygularını paylaştı.

Bingöl`den Diyarbakır`a geldiğini söyleyen Sadettin Çakır: “Bingöl`de üniversite öğrencisyim. Sınavlarım olmasına rağmen geldim. Böyle bir sevda, böyle maneviyat dolu bir gün ve böylesi iç açıcı bir sevdayı yakından görmek için geldim.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliğine Diyarbakır`dan katılan Abdusselam Taşan: “İnşallah güzel bir etkinlik oldu. Allah (cc) düzenleyenlerden razı olsun.” dedi.

Van`dan Diyarbakır`a geldiğini ifade eden Erkan Akdoğan ise şöyle konuştu: “Gerçekten bu tür etkinliklerin sürekli düzenlenmesini isteriz. Bizim bir araya geleceğimiz ve kardeşliğin tesis edildiği yer burası.”

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinden katıldığını dile getiren Mehmet Zeki Yaşar ve Uğur Tuncay, şöyle dedi: “Bu aşk bir başkadır. Annem babam ve bütün çocuklarım Hz. Muhammed`e feda olsun. O`nun yoluna, O`nun getirdiklerine, O`nun ahlâkına…”

Ömer Faruk Timurtaş ise; Hz. Muhammed (SAV) hayatını anlamanın ve yaşamanın en güzel şey olduğunu belirterek bu noktada Kutlu Doğum etkinliğinin önemine dikkat çekti.

Mustafa Derik ise “Peygamber sevdalılarından Allah razı olsun. Güzel etkinlik yapmışlar. Bizler Mardin`den mevlit etkinliğine katılmak için geldik.” şeklinde konuştu.

İbrahim Saymaz, “Duygu dolu anlar yaşıyoruz ve çok mutluyuz.” dedi.

Muş`tan gelen Nayım Önder, Silvan`dan katılan Zeynep Varlık ve Gaziantep`ten gelen Nesrin Yüksel Kılıç ise; “Peygamber Efendimiz`e ve O`nun yoluna canımız feda olsun.” diyerek duygularını paylaştılar.

Şuheda Gizli ve Naciye Kurt: “Bugün çok güzel duygular içerisindeyiz. Buradaki kalabalığı ve alanı hiçbir kelime ile ifade edemeyiz. Çok mutluyuz Rabbim bu etkinlikleri vahdet ve kardeşliğe vesile etsin.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliğine ailece gelen Ramazan Aksoy isimli vatandaş ise, “Böyle güzel günlerde heyecanımız en yüksek seviyededir. Çok mutluyuz ve çok huzurlu bir gündür. Maneviyatı yüksek bir gün yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine şehir içinden ve şehir dışından katılan engelliler, Peygamber sevgisinin hiçbir engel tanımadığını söylediler.


YABANCI MİSAFİRLER: SELAHADDİN`İN TORUNLARI VAHDETİN YOLUNU GÖSTERDİ

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Diyarbakır`da yüzbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliğine yurt dışından katılan âlimler bu tür etkinliklerin vahdet ve kardeşlik için çok önemli olduğuna vurgu yaptılar.

PEYGAMBER SEVGİSİ VAHDET YOLUNDAKİ İLK ADIMDIR

Mısır Cemaat-i İslami liderlerinden ve ayrıca Bina ve Kalkınma Partisi yetkililerinden İslam El Ğamri, “İslam ümmetinin tüm halkları Peygamber(SAV) sevdası etrafında toplanıyor. Görüyoruz ki birçok özelliğini kaybetmiş ve düşmanları tarafından bölük pörçük edilmiş bu ümmet tek bir kelime etrafında buluşabiliyor. Burada beni en çok mutlu eden de şudur ki; bu muhabbeti ve kardeşliği hisseden arkadaşlarımla beraberim. Bu da genel olarak vahdet yolunun başındaki ilk adımdır.” dedi. El Ğamri, “Bu değerli ve kıymetli halka selamlarımı sunuyorum. Mısır halkının selamlarını ve hürmetlerini de Türk ve Kürt halkına iletiyorum.” dedi.

SELAHADDİN-İ EYYUBİ  TORUNLARININ GÜZELLİĞİ

Etkinliğe Filistin`den misafir olarak katılan Ebu Ubade Muhammed Ezzuhayri, Diyarbakır`a ilk defa geldiğini ve farklı duygular hissettiğini belirterek, “Bugün burada bulunduğumuz program İslam ümmetinin vahdaniyeti için çok önemli bir adım. Bir tarafta Kürt, diğer tarafta Arap Kardeşi, bir diğer yandan Türk, Moritanyalı ve Mısırlı… Bu gerçekten İslam kardeşliği için çok önemli bir olaydır. Bu gibi etkinliklerin birçok yerde yapılmasını ümit ediyoruz. Ayrıca bu etkinliğin İslam ümmetini birleştiren Selahaddin-i Eyyubî`nin torunları tarafından yapılması da ayrı bir güzellik katıyor.” diye konuştu.

PEYGAMBER İÇİN BİR  ARAYA GELMEK MUHTEŞEM BİR ŞEYDİR

“Peygamberimizin Kutlu Doğum Etkinliğine katılmak için Diyarbakır`a geldik ve şeref bulduk.” diyen Lübnan Tevhid ve İslam Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban ise; “Farklı ırklardan bölgelerden ve dillerden olan insanların Arabıyla, Türküyle, Kürdüyle sadece; “Seni seviyorum ya Resulullah` demek için buraya gelmeleri muhteşem bir şeydir. Buraya sadece Peygambere olan sevdalarını ispatlamak ve İslam birliğini, vahdetini göstermek için geliyorlar. Bunlar ki Selahaddin-i Eyyubî`nin torunlarıdır ve Selahaddin-i Eyyubi ümmetin birliğini sağlamıştı. Biz bugün burada, Diyarbakır meydanlarından bir meydanda toplanıyoruz ve yine ileride inanıyoruz ki Selahaddin-i Eyyubî gibi yine bu meydanda toplanıp Filistin`i ve Mescid-i Aksa`yı özgürlüğüne kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

ÂLİMLER: BİRLİK İÇİN YAŞARSAK ALLAH YARDIMINI GÖNDERECEKTİR

Kutlu Doğum etkinliğinde duygu ve düşüncelerini anlatan bölgenin kanaat önderleri ve âlimler, etkinlik vesilesiyle Müslümanların Kur`an ve Sünnet ışığında bir araya gelerek vahdetin ve kardeşliğin tesis edilmesi gerektiğini ifade ettiler.


BİZİ BURAYA TOPLAYAN RUH SADECE HEYECANLA KALMASIN

Etkinliğe ilk defa katıldığını söyleyen Türkiye Âlimler Birliği Başkan Yardımcısı Faruk Beşer, dünyanın her tarafından Müslümanları bir araya getirecek yegâne düşüncenin Hz. Muhammed`in getirdiği din olduğunu belirtti. “Bunun dışında hiçbir düşünce hiçbir sistem insanları bir araya getiremez.” diyen Beşer, “Özellikle bugünlerde Türkiye`nin yaşadığı problemleri hesaba katarsak buna başka türlü hal çareleri aramaya gerek yok. Bu millet, buradaki manzara bunun çaresini söylüyor… İlk defa bu toplantıya geliyorum. Geçen seneler mümkün olmadı. Bugün iyi ki geldim diyorum. Buraya bizi toplayan ruh sadece heyecanda kalmasın. Etrafımıza anlatalım. Böylece yıllardır kaybettiğimiz kardeşlik ruhumuzu yakalamış oluruz.” diye konuştu.

BU ETKİNLİKLER BİRLİK İÇİN BİR FIRSATTIR

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihat`ul-Ulema) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Hz. Muhammed`in Kutlu Doğumu için yıllardır yapılan etkinliklerin fayda verdiğini, Müslümanların birlik ve beraberliği için bir fırsat olduğunu belirtti.

KUR`AN-I KERİME KULAK VERİP ONUN ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği vesilesiyle Müslümanların birbirinden destek aldığını söyleyen Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Emin Ulutaş, “Bu tür etkinliklerin gerçekten çok faydası vardır. Kâfirler İslam`a ve Müslümanlara her fırsatta saldırıyorlar. Biz Müslümanların bir araya gelip düşünmemiz gerekiyor. Kur`an-ı Kerime kulak verip onun etrafında birleşmeliyiz. Allah Kur`an-ı Kerim`de, ‘Sen bütün dünyayı harcasaydın da onları bir araya getiremezdin.`  buyuruyor. İşte Rabbimiz bizleri bir araya getirdi.” şeklinde konuştu. 

ZALİMLERİN DÖNEMİ BİTMEK ÜZEREDİR

Kutlu Doğum manzarasının kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Molla Hatip Yüksel ise “Bu manzarayı gördüğüm için çok mutluyum. Ben İslam âlemine bir müjde vermek istiyorum. Zalimlerin dönemi bitmek üzeredir. Meşhur bir söz vardır. Geçenin en karanlık anı şafağa en yakın olan zamandır. Gece şafağı doğdu inşallah güneşin de doğmasına az kalmıştır.” diye konuştu.

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMUNDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, yüzbinlerin katılımıyla Newroz Parkı Miting Alanı`nda gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinin hazırlanmasında büyük fedakârlıkla emek sarfeden herkese teşekkür etti. Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal tarafından yayımlanan teşekkür mesajında şu ifadelere yer verildi: “Bu büyük gaye için haftalardır çalışıp çaba gösteren yaşlı-genç, kadın-erkek tüm kardeşlerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah Azze ve Celle, tüm kardeşlerimizin ecrini kat be kat artırsın. Hayırlı işlerimizi bereketlendirsin.”Türkiye içinden ve dışından gelen katılımcılara ve gönüllü tüm görevlilere teşekkür edilen mesajda, “Etkinliğimize, gerek Türkiye`nin gerekse de İslam coğrafyasının farklı bölgelerinden gelen âlim, yazar, siyasi parti yetkilileri ve üyeleri, İslami Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve gazetecilere iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hâkeza, etkinlikte gönüllü olarak görev alan sağlık çalışanlarına, halkı alana taşıyan araç sahiplerine, etkinliği dünya kamuoyuna duyuran basın mensuplarına, isimlerini sayamadığımız tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyoruz.” denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir