• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Kudüs eylemi, Siyonistlerin geçmişteki korkularını geri getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimindeki üst düzey yetkiler son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda intifadanın son bulmak üzere olduğunu ve feda eylemlerinin de gözle görülür bir şekilde bittiğini söylemeye başladılar. Ancak 18 Nisan Pazartesi günü işgal güçlerinin Gazze sınırında direnişe ait bir tüneli ortaya çıkardıklarını açıklamalarından sadece birkaç saat sonra işgal altındaki Kudüs`te gerçekleştirilen feda eylemi işgal liderlerinin iddialarını yalanladı, temennilerini boşa çıkardı.

Durumu manşetlerine taşıyan Siyonist gazetelerle haber siteleri “otobüs terörü geri döndü, ikinci intifadada ailelerin otobüslerde gördükleri kâbus yeniden ortaya çıkmaya başladı” demeye başladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin tercüme ve araştırma birimi işgal rejimindeki gazete ve ajanslardan konuyla ilgili yaptığı derlemeyi paylaştı:

Ve kâbus geri döndü

Kudüs eylemini manşete taşıyan Yediot Ahranoot gazetesi “İkinci intifada esnasında otobüslerde kurban gidenlerin ailelerine kâbus geri döndü” manşetini kullandı.

Gazeteye konuşan 2004 yılında Bi`ri Saba`da 16 kişinin ölümü ve 100 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemde kızını kaybeden Sare Melika “Kudüs eylemi çektiğim elem ve sıkıntıları geri getirdi. Bu tür şeyleri görmeye artık dayanamıyorum. Bu olay gerçekten üzücü” dedi.

Gazete yaptığı değerlendirmede, bireysel eylemlerin azalmaya başladığı süreçte Hamas hareketinin büyük eylemler yaparak intifadayı tekrar alevlendirmeye çalıştığını yazdı.

Haaretz gazetesinin analistlerinden Amos Harel “Kudüs operasyonu istisnai bir eylemdir. Şiddet açısından bir şeylerin değiştiğini göstermiyor. Otobüste patlayan bomba basit bir bombadır. Birinci intifadada kullanılan patlayıcılar ve bombalar şimdiye kadar kullanılmadı” dedi.

Siyonist işgal rejimi televizyonu 10`uncu kanalı ise, bireysel eylemleriyle ön plana çıkan Kudüs İntifadasını kast ederek “acaba bireylerin sürdürdüğü intifada metot mu değiştirdi?” sorusunu gündeme taşıdı.

İntifada devam ediyor

Yediot Ahranoot gazetesinin analistlerinden Robin Ben Yishai gazetede yazdığı makalede “Kudüs`te otobüse konulan patlayıcı maharetle yerleştirilmiştir. Yakıt deposuna yakın yerde patladı. Patlama sonrası alev alan deponun yanmasıyla otobüs küle döndü” dedi.

Kanal-2 televizyonuna konuşan bir görgü şahidi ise şu bilgiyi verdi: “Olay yerine yakın evimde oturuyordum. Şiddetli bir patlama duydum. Sanki yer yarılmıştı. Baktığımda otobüs yanıyordu.”

Askeri kaynaklara yakınlığıyla tanına 0404 sitesi ise şöyle yazdı: “Ey dostlar ne oldu? Daha bir hafta önce liderlerimiz Filistinlilerin yaptığı yıkıcı ve huzur bozucu eylemlerin azalmaya başladığını söylemiştiler. Peki, ne oldu?”

Otobüsün uçuşan tavanı

Filistin Enformasyon Merkezi`ndeki siyasi analist ise son eylemle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu eylem birden fazla çevreye birden fazla mesaj verdi. Birinci mesaj, avurtlarını şişirerek intifadanın bittiğini ve eylemlerin azaldığını söyleyen işgal rejiminedir. Bu nitelikli ve sarsıcı eylemle eylemlerin yeni bir mevsime girdiği ilan edildi ve işgalciye Aksa intifadasında direniş güçlerinin yaptığı eylemler hatırlatıldı.

İkinci mesaj ise intifadayı kontrol altına alma konusunda işgalciyle aynı amacı taşıyan Filistin Yönetimi`nedir. Eylem düşmanla üst düzeyde güvenlik koordinasyonu sürdüren çevrelere acıtıcı bir darbe indirdi.”

Üçüncü mesaj ise eldeki bütün imkânlarıyla düşmana karşı direnen ve hiçbir zaman direnişte bocalamayan zeki Filistin halkınadır. Otobüsün tavanını havaya uçuran eylemi gerçekleştirenler, Ayyaş`ın yaptığı eylemler türünden eylem yapan yeni bir direnişçi neslin varlığını müjdeleyerek Filistin halkının kalbine sevinç ve mutluluk doldurdu.”

Filistin Haber / Çeviri Makale

Bu haberler de ilginizi çekebilir