• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Şeyh Halil Hamidi Kuran Kursu Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Gercüş`ün Kayapınar Beldesinde Şeyh Halil Hamidi Kuran Kursu açılışı yapıldı. Açılışa Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda müftü ve âlimler katıldı.

Yapımına 2011`de başlanan Kuran Kursu süratle bitirildi. Eskiden ilim ve irfan merkezi olan Kayapınar (Aynkaf) Batman ve Mardin yöresinde tanınan âlimlerden Şeyh Halil Hamidi`nin vefatından sonra önemli faaliyetler duraksadı.

Şeyh Abdullah Hamidi tarafından babası adına yapılan Kuran kursu yeniden bu hizmeti ifa edecek görünüyor. 4 kat ve 60 öğrenci kapasitesine sahip olan Kuran Kursunda Kuranı Kerim, Kuran ilimleri, tecvit, fıkıh, nahiv ve sarf ilimleri okutulacak.

Açılışına il müftüsü Hasan Çağlar`ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda müftü ve âlimler katıldı. Açılışta Kuranı Kerim tilavetinden sonra il müftüsü Hasan Çağlar`ın Kuranın önemini vurgulayan konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Mevlit okunmasıyla açılış programı sonra erdi. Açılış şeyh Halil Hamidi`nin vefat tarihine denk getirildi ve geleneksel mevlit programı açılış ile birleştirildi.

Yusuf Dursun-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31215.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31216.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31217.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31218.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir