• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Ebu Ubeyde Doğru, Netanyahu İse Yalan Söyledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkı başta Hamas`ın askeri kanadı durumundaki İzzettin El-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş güçlerinin yaptıkları açıklamaların doğru, yerinde ve isabetli olduğunu hep gördü. Kassam Tugaylarının şimdiye kadar yaptığı açıklamaların yanlış, isabetsiz ve yanıltıcı olduğu görülmedi.

Kassam Tugaylarının Filistin halkında yüzde yüz güven oluşturmasının kaynağı, onun şimdiye kadar temiz şehit kanları üzerinde hesap yapmamasıdır. Bu kanı kullanarak sözler sarf etmemesidir. Hitap ettiği kesim düşmanı bile olsa onun hak ve gerçek olan bir konuda gerçekleri ve doğruyu konuşmaktan başka seçeneği yoktur. Sadece Filistinliler değil, Netanyahu`nun arkasında yürüyenler bile edindikleri tecrübe neticesinde Netanyahu`dan çok Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde`nin sözlerine inanıyor.

Hamas`ın elindeki esir işgal askerlerini n kurtarılması için görüşmelerin devam ettiğini iddia eden Netanyahu`nun halkına yalan söylediğini ilan eden Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde doğru söyledi. Dilediği gibi konuşan Netanyahu ise yalan söyledi. Bulunduğu makamda kalmak ve kaptığı koltuğu kaybetmemek adına halklarına karşı yalan söyleyen birçok Arap lideri gibi Netanyahu da koltuğunu korumak için yalan söyledi. Görünen o ki bu hastalık kibirli, yalancı Netanyahu`ya onlardan geçmiş.

Kassam sözcüsünün esirlerle ilgili açıklamasının zamanlaması oldukça manidardır. İşgal rejiminde muhalefetle esir işgal askerlerinin ailelerinin Netanyahu`ya baskı yaptıkları bir dönemde Kassam Tugayları Netanyahu`yu yalanladı, yalancı olduğunu göstererek, kendi halkı nezdinde itibarını düşürdü, doğruluğunu tartışmalı hale getirdi.

Diğer taraftan Kassam sözcüsü esir takasıyla ilgili gelişmeler konusunda bilgi verip, hangi noktada olduklarını ifade etmekle Filistin halkıyla Filistinli esirlerin ve esir ailelerinin maneviyatını yükseltti. Netanyahu ise tam tersini yaptı.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamalarla işgal rejiminde esirlerin kurtarılması için yapılan çalışma ve girişimleri hareketlendirecektir. Ani yapılan açıklamanın ve sürprizin arkasındaki amaçlardan biri bu olabilir. Böyle bir esir takası için zamanın uzun veya kısa olması önemli değildir. Çünkü bu takas çok önemlidir. İşlere neticeleriyle bakılır. Kassam tarihin en tehlikeli, en barbar ve en vahşi işgaline karşı duruyor. Bu konuda acele etmeye, duygusal davranmaya yer yoktur. Kibirli Netanyahu`nun boyun eğip teslim olması için sabır ve hikmetle hareket etmek gerekir.

Kassam`ın en büyük kazancı, dostlarını artırmasıdır. Kassam`ın doğruluğu halkın etrafında kenetlenmesine neden oluyor, çevresindeki kalabalığı artırıyor. Halk başarı sağlayan, sürekli doğru yapan ve doğru söyleyenin etrafında kümeleniyor. Ama Oslo`dan sonra beş yıl içinde devleti kurmayı vadeden birilerinin 23 sene geçmesine rağmen bir şey yapmayana karşı ise aynı duyguyu beslemiyor.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan yaklaşık 7000 Filistinli esirin kalbi, yeni bir esir takası için atıyor. Ancak Kassam hem kendilerine hem de ailelerine gerçek olanı anlattı. Durum nefesleri uzun tutmayı zorunlu kılıyor. Kassam`ın açıklamaları muhtemel bir takası hızlandıracaktır. Her söz ve olay bir başka olayı doğuracaktır.

Kassam yeryüzündeki en şeytani güçle savaşmaktadır. Bu şeytani güç daha önce peygamberleri öldürmüş, bütün insanlığa sıkıntılar vermiştir. Karşı olmamıza ve yaptıklarını onaylamamamıza rağmen Hitler`i binlerce kişiyi öldürmeye iten de budur. Yahudiler daha önce başka insan toplulukları gibi yaşıyor ve Endülüs İslam devletinin himayesinde varlıklarını sürdürüyorlardı. Bir sıkıntı ve baskı görmüyorlardı.

Bugünkü çatışma ve savaş ise terör, güç, kuvvet ve zorbalıkla Filistin topraklarını işgal eden, barış ve esenlik içinde yaşayan bir halkı yurdundan etmeyi caiz gören Siyonizm ideolojisini benimseyen Yahudilerdir.

Sonuç olarak Netanyahu istemese de esir takas anlaşması gerçekleşecektir. Ancak işgal ve buna bağlı olarak direniş var oldukça bu takas son olmayacaktır. İyi plan yapanlar üstün gelecek. Direnişini taştan Tel Aviv`i sarsan füzelere kadar geliştiren direniş kazanacaktır. Çünkü kanun ve hukukun onayladığı bir hakkı savunuyor.

“Allah sizinle beraberdir ve çabanızı asla boşa çıkarmayacaktır.”

Halid Meali / Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir