• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Heval stalin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / doğruhaber / siyaset gemisi

Aşağıya “nerinaazad” isimli internet sitesinden Xezal Botani`nin “Heval Stalin mi, neyar Stalin mi?” isimli yazısından bir bölümü alıyorum:

“Kürtlere yapılmış ve hala yapılmakta olan en büyük ihanet düşmanlarının dost, kardeş olarak tanıtılmasıdır. Son 40 yıllık süreç içerisinde bilinçli bir şekilde Kürtlere enjekte edilen kardeşlik, sosyalizm masallarının ilk tohumu, Kürdistan`ın en büyük düşmanlığını yapmış olan Stalin ve benzeri “Liderleri“ kabul ettirmek olmuştur.

Kürt gençlerinin kendilerini Stalinist olarak tanımlaması, kendi benliklerinden geçmişlerinden tarihlerinden ne kadar uzak bırakıldıklarının en büyük göstergesidir ve bu gençleri, kardeş halklar, sosyalizm gibi gerçeklik payı olmayan içi boş sloganlarla, tarihin çöp sepetinde bile yer bulamayan çağ dışı kalmış ideolojileriyle zehirleyen zihniyetler, ellerinde kapitalist icadı akıllı telefonlarla, kapitalist icadı sosyal medya ağlarında Stalin profiliyle Komünist devlet kuracağız dedirtecek kadar aptallaştırdı maalesef.”

Bu konu daha önce (2014`te) Doğruhaber`de Abdulkadir Turan tarafından da genişçe ele alınmış, Stalin`in uygulamalarıyla Kürtlerin sürgün ve katliamlara uğradığı anlatılmıştı. Yine aynı yazıda Kadı Muhammed`in Mehabad Kürt Devletinin de Şah ve Stalin işbirliği ile yıkıldığı anlatılmaktadır.

Xezal Botani`nin yazısı da uzun ve bilgilendirici ayrıntılara sahip; ama ben yazıyı okurken Cegerxwin`i (Melle Şehmus) hatırladım.

Bazılarına göre “Büyük Kürt Ozanı” olan; ama aslında Marksist propagandadan başka hiçbir şey yapmayan bir İslam düşmanıdır Cegerxwin. Daha ilginci ise Kürtlere bunca zulmü reva gören Stalin, Cegerxwin`e göre “Seydayê mezin reberê însan”dır. Stalin için şunları söyler:

“Tirej dane me şefeqa ronak û şefeqa Lenin / Şewqa xwe da Kurd, bijî Sıtalin, bijî Stalin.” (Aydınlık şafak, Lenin şafağı bizi aydınlattı/ Parlaklığını Kürd`e verdi, yaşa Stalin, yaşa Stalin!”

Stalin en büyük zulmü Kafkasya Kürtlerine yapmışken, Cegerxwin; yine bir Kafkas Kürdü olan Selahaddin Eyyubi`nin Şam`daki mezarını tekmeleyip “Sen de başkalarının babası gibi baba olsaydın, bu durumda olmazdık” demişti.

Bunca tarihi gerçek ve Stalin`in gaddarlığı, zalimliği ortadayken Pkk`nin “Stalin aşkı”nı nasıl yorumlamak gerekir?

Kürt ismi altında “Kürt düşmanlığı” mı, Stokholm Sendromu” mu?

Doğrusu karar veremedim.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir