• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
"İslam ümmetinin vahdet ve kardeşliğe ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kutlu Doğum etkinliğine katılan Maraşlılar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl Kutlu Doğum etkinlikleri için seçilen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasının çok önemli olduğunu belirten Maraşlılar, bu gün İslam ümmetinin vahdet ve kardeşliğe çok ihtiyacı olduğunu, Kutlu Doğum etkinliklerinin ümmetin dirilişine, birliğine ve beraberliğine vesile olmasını temenni ettiler.

Bu yılki Kutlu Doğum etkinlikleri için seçilen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasının aslında bu gün İslam ümmetinin ihtiyaç duyduğu bir tema olduğuna dikkat çeken Adem Teker, bu yılki temanın aslına şu anda ümmetin muhtaç olduğu bir tema olduğunu söyledi.

Teker, “İkra-Der’deki değerli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Biz, İyi-Der gençlik hareketi olarak bu programa katıldık. Peygamber Sevdalıları Platformu’ndaki değerli kardeşlerimizi de teşekkür ediyoruz. Onlara zaten bir ülfetimiz var. Bu tür programlarla daha bir yakın muhabbetimiz artıyor. Programa getirmiş olduğum öğrencilerim programı çok beğendiler. Programın tekrarını istediler. Özellikle hocamızın sohbeti yüreklere dokunan bir sohbetti. Bu yılki tema aslına şu anda ümmetin muhtaç olduğu bir tema. Bu tema aslında her yıl işlenmeli ki, zihinlere böyle bizim muvahhitliğimiz, kardeşliğimiz nakşedilsin. Ancak o zaman birliktelik olur.” dedi.

Toplumun bu tür programlara çok ihtiyacı olduğunu belirten Ramazan Akkaya, İnşallah bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Çok güzel manevi bir birikim kazandık. Program çok güzeldi. Bu tür etkinliklerin devamlı düzenlenmesini isteriz. Bu noktada çok büyük bir ihtiyacımız var. Toplum olarak bu tür programlara çok ihtiyacımız var. Bu yıl seçilen temayı da çok güzel buldum.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin ümmetin dirilişine vesile olması temennisinde bulunan Yusuf Örer isimli katılımcı, “Programımız çağın son dönemlerinde özellikle ümmetin dirilişinin kısmen bir yansımasıydı. Ümmetin dirilişine vesile olması dileğiyle bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Allah’ın Resulü ümmetin tek ümididir. Allah’ın en büyük elçilerindendir. Bu yol kesinlikle ümmetin kurtuluşu için olmazsa olmazlardandır. Ümmet ne zaman O’nun çağrısına kulak verir. Ne zaman bu diriliş ümmetin ruhunda canlanır ümmette o şekilde kurtulur. Bununda başka alternatifi yok.”ifadelerini kullandı.

“Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasının çok önemli olduğunu belirten Esma Aydoğan, “Program çok güzeldi bir şekilde geçti. Etkinliklerin sürekli düzenlenmesini isteriz,  çok önemli bilgiler edindik. Seçilen temalar çok güzel temalardı.  Çünkü bu tema herkesin aslında ders alacağı bir temaydı. Çünkü bugün bizim bu temaya çok ihtiyacımız var.”şeklinde konuştu.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Mehmet Kayışlı ise “Program çok güzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah-u Teala bu tür programların devamını nasip etsin. İnşallah her yıl bekleriz. Tema çok güzel bir tema idi. Şu anda günümüzdeki coğrafyada İslam coğrafyası, ümmet zaten parçalanmış ve bölünmüş durumda. Olması gereken bir tema idi. İslam ümmetinin vahdet ve kardeşliğe çok ihtiyacı var. Birbirimiz ile dayanışma ve kaynaşma olması gerekiyor. Müslümanların birbirleriyle dayanışma ve kaynaşması çok önemlidir.”şeklinde duygularını paylaştı.

Müslümanların ancak Kur'an ve sünnete sarıldığı müddetçe vahdet ve kardeşliği tesis edebileceklerini söyleyen Üniversite öğrencisi de şunları söyledi:

“Özellikle Allah'ın bize bildirdiği böyle Allah'ın nizamını dışına çıkıldığı bir dünyada, zulmün ve günahın yaygınlaştığı bir zamanda Allah ve Resul'ünün yolundan gidebilme adına bu tür programların düzenlenmesi önemlidir.  Allah Resulünü hatırlama adına bizlerde bu şuurun tekrardan yerine gelebilmesi için güzel bir programdı. Allah Resulü biz Müslümanların imamımıdır. Bizlerin öncüsüdür. Biz Allah Resulünü hayatımıza uygulayabildiğimiz oranda doğru yaşam tarzına ulaşabiliriz. Kur'an ve sünnete sarıldığımız müddetçe ancak kurutulur vahdet ve kardeşliği sağlayabiliriz.”

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden ve Kutlu Doğum etkinliklerini çok güzel bulduğunu belirten Abdulkerim ve Hatice Üdürgücü kardeşler ise programın çok güzel olduğunu, insanları İslam ile bilgilendirme amaçlı yapılan tüm programlar güzel olduğunu ve bu tür programların çocuklar için de çok güzel olduğunu söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir