• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
`Kürt Halkına Yapılan Katliam İlk Değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi, Şırnak`ın Uludere İlçesi`nin Ortasu (Roboski) Köyü kırsalında TSK bombardımanına ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. 
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi adına yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar`ın yaptığı yazılı açıklamada;"Şırnak`ın Uludere İlçesi`nin Ortasu (Roboski) Köyü kırsalında savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen katliamda, bu insanlık dışı olayda hayatını kaybeden mazlum kardeşlerimize Allah`tan rahmet diliyor, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
"Kürt Halkına Yapılan Katliam İlk Değildir" 
Ülkenin işleyen sisteminin Kürt halkı üzerinde derin tahribatlar bıraktığını kaydeden Ferhan Dündar,"Yaklaşık yüz yıldır ülkeye hakim olan sistem, Kürt coğrafyasında mazlum Kürt halkına yönelik hukuk tanımaz bir mantıkla, her çeşit zulmü reva gördü, Katliamlar, talan edilen memleketler, sürgünler, tutsaklıklar, işkenceler ve daha nice olaylara imza atılmıştır. Bu Kürt halkının kaderinin özetidir."dedi. 
 
"Kürt Halkına Yapılan Vahşetler Devlet Eliyle Yapıldı" 
Tarih içerisinde Kürtlere karşı baskıların, katliamların hep diri tutulmaya çalışıldığını ifade eden Dündar, "Cumhuriyetin kuruluşuyla beraber, hâkim olan egemenler, devlet eliyle Kürt coğrafyasında büyük katliamlar gerçekleşti. Tarihi şöyle bir dile getirelim: Soykırımlar hiç eksik olmadı, zamanın iktidar sahipleri, İnönü zihniyeti... Bugünkü hükümetin itiraf ettiği gibi, Dersim`de büyük bir halk yok edildi. Unutulan Ağrı, Zilan katliamları bunun son örneği değildir. 
 
"Bunu Gerçekleştirenler İnsanlıktan Nasibini Alamayanlardır" 
Son otuz yılda Kürt coğrafyası karşılıklı bir av bölgesi haline dönüştü. Hatta insanın kele başına ödül verildiği olmuştur. Zülüm zincirinin son halkası, görüldüğü gibi bir takım uyduruk hadiselerle Ortasu (roboski) Köyü ve Gülyazı (Yekmale) köy halkı katliamdan geçirildi. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini alamayanlardır. Yarın mahkeme-i kübrada bunun hesabını nasıl vereceklerdir." şeklinde konuştu. 
 
 
"Hükümet Olayın Faillerinden Hesap Sormalı" 
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar, yapılan katliamın oldu bittiye bırakılacak kadar basit bir olay olmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Katliamda hayatını kaybeden gencecik insanların katilleri kim veya kimler? Operasyonun emrini kimler verdi? Eğer Genelkurmay ise Şırnak`ta görev yapan 23.Jandarma Sınır Tümeni`nden doğrudan bağımsız mı yaptı, yok eğer operasyonun istihbarat alt yapısını Şırnak Jandarma Tümen Komutanlığı`na bağlı birimler yapmışsa ve harekât emri bunun üzerine verilmiş ise, yıllardır sınır ticaretini yapan sivil insanlar ile teröristleri birbirinden ayır edecek kadar geniş donanıma sahip imkânlar mevcuttur. Ya da Ankara ile Şırnak arasında kopukluk mu var sorusunu akla getiriyor oldu.
 
"Bölgede Karanlık Tabloların Kapalı Kutuların Açılması Lazım" 
Yapılan katliam oldu bittiye bırakılacak kadar basit bir olay değildir. Hükümet olayla ilgili basında yaptığı birtakım yüzeysel açıklamalarla olayı kapatmamalı. Kapalı bir ortamda açık bir katliam gerçekleştirilmiştir. Artık derin yapıların ortaya çıkması lazım. Bölgede karanlık tabloların kapalı kutuların açılması lazım. Son zamanlarda mevcut bölgede kimin eli kimin cebindedir bilinmez oldu. Bunların açığa çıkması mevcut hükümetin samimiyetinden geçer. Kamuoyu merakla hükümetin samimi olup olmadığının sonucunu beklemektedir. Son olarak 35 kişinin hayatını kaybettiği katliamda Allah`tan rahmet yakınlarına da sabr-ı cemil diliyoruz."
 
Tahirhan Osal - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir