• DOLAR 32.554
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.925
  • ...
Şehid Seyyid Bilal Yaşar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Şehit Seyyid Bilal Yaşar; aslı Seyyid olup Gercüş`ün Sapanlı köyünde 1970 yılında dünyaya gelir. Kendisi iki yaşlarında iken ailesi Batman`a taşınır ve bundan sonraki hayatı Batman`da geçer. Şehit Seyyid Bilal; takvalı, halim-selim ve fakir biriydi. Onu tanıyanlar “Bu insan hayatta hiç günah işlemedi” diyordu. Boş durmayı sevmezdi. Sürekli “Boş işlerlerle uğraşacağınıza salâvat getirin” derdi. Sürekli maneviyatını kuvvetlendirecek işlerle meşgul olurdu. Babasının mesleği su tesisatçılığıydı.

Şehit Seyyid Bilal, küçüklüğünden beri ona yardım ederdi. Nihayet kendisi de su tesisat ustası oldu. Şehit olmadan önce hem su tesisatı işi yapıyor hem de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyordu. Batman`ın Çamlıca, Karşıyaka, Hürriyet mahallelerinde hatırı sayılır hizmetlerde bulundu. Bu mahallelerin İslami dava ile tanışmalarında büyük emeği geçti. Hemen hemen her gece ders ve sohbetleri vardı. Gençler, yaşlılar ve çocuklarla ayrı ayrı sohbet halkaları kurmuş ve dersler verirdi.

Şehit Seyyid Bilal`ın iki erkek çocuğu vardı, şehadetinden sonra bir kız çocuğu dünyaya geldi. Tarihler 5 Nisan 1994 yılını gösteriyordu. Yeni kıyafetler almıştı, aynanın önüne geçti, kendisine bakması için annesini de çağırdı, annesi oğlunun yüzünden nurların yayıldığını fark edip ona bakmaya kıyamadı.

Şehit Seyyid Bilal, yeni ve temiz elbiseleriyle yola çıktı. Şehir içi arabasında yolculuk yaptığı sırada bazı şer odaklar tarafından takip edildi ve arabadan iner inmez kurşunlara hedef oldu, hemen hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı. Hastanede, ruhunu Rahman`a teslim etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir