• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
Patnos`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temasıyla Patnos`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik Burhan Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i şerif ile devam eden program Grup Vahdet sanatçılarının ilahileriyle coşkulu anlar yaşandı.  

Kutlu Doğum programında bir konuşma yapan Şaban Gökhan, Hz Muhammed'in davasının anlaşılması isteniyorsa vahdetin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Huzurun, kardeşliğin ve güvenin tesisi için Hz Muhammed'in getirmiş olduğu mesaja kulak verilmesi gerektiğini belirten Gökhan, "Bizler vahdet ve kardeşliği iyi anlamamız ve gereğini yerine getirebilmemiz için Cezire-tül Araba gitmemiz lazım. Resulullah (s.a.v) Mekke`sine gitmemiz, Medine`sini iyi bilmemiz lazım ki kardeşliği tesis edelim ve vahdeti oluşturalım. Eğer toplumumuzun içinde huzur istiyorsak, eğer anne ve babaya saygı istiyorsak, asrısaadetteki İslam kardeşliğinin, huzurun, güvenin, barışın bu topluma gelmesini istiyorsak bizler Allah Resûlunün bize getirmiş olduğu ilahi mesaja onun ahlakına, onun davasına onun, sünneti seniyesine kulak vermemiz gerekiyor. "dedi.

Program çocukların vahdet ve kardeşlik ile ilgi ayet, hadis ve şiir okumalarıyla devam etti son olarak dua ile program sona erdi. (Muhammed Aydemir- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir