• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Taşlıçay`da Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Etkinliğe günler kala hazırlıklarını tamamlayan platform, Kutlu Doğum için hazırlanan Hz Muhammed (sav) hayatını anlatan kitapları ilçedeki evler ulaştırdı.

Program Hafız Yakup Kaya`nın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde mevlithanların okuduğu mevlitle devam etti. İlahi sanatçılarından Erhan Güler ve Mehmet Noğay ezgilerini seslendirdiler.

Programda bir konuşma yapan Zeynel Abidin Zerkaya, "Peygamber Efendimiz hepinizin malumu yaşayan Kur'an'dı, Kur'an`ın kendisiydi, Kur'an'ı Kerim`in onda tecessüm ettiği bir insandı." dedi.

Konuşmasında cahiliye dönemine değinen Zerkaya, "Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifte bulunduğu dönemde ve peygamberlik gelmeden önce insanlık gerçekten de acılar içindeydi, huzur yoktu. Hiçbir şey kendi öz fıtratında değildi, her şey bozulmuştu, insanlık adeta feryat ediyordu. İnsanlar bir birlerinin mallarını talan ediyor, bir birlerinin namusuna göz dikiyor, zorla onları ellerinden alıyorlar ve bununla da övünüyorlardı. Dolayısıyla talancı bir millet bu talanlarıyla övünüyorlardı." diye konuştu.

Cahiliye dönemi insanlarının sudan bahanelerde savaş çıkardıklarını ifade eden Zerkaya, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed'in peygamberliğinden sonra, birbirlerine düşman olan ve zulmün hüküm sürdüğü bir toplumdan büyük bir medeniyet çıktığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından çocuklar ilahiler seslendirdi.

Etkinlik,  Âlimler ve Medreseler Birliği üyesi Molla Abdülbari Durmaz'ın okuduğu dua ile son buldu. (Muhammed Aydemir-İLKHA)

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir