• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Mağdur Bölge halkına ‘KARDEŞİM-BIRAYE MIN` temasıyla yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Tahir Özsoy - Ahmet Karakaş - Doğruhaber

İstanbul-İnsani Yardım Vakfı(İHH) Genel Merkezinde bir araya gelen STK`lar, düzenlenen basın toplantısıyla kampanyaya destek çağrısı yaptı. Kampanyaya öncülük eden İHH adına Genel Başkan Bülent Yıldırım ile bazı STK başkanları ve bölge kanaat önderleri kampanyaya ilişkin şu mesajları verdi. 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Ülkemizde yaşananlar hepimizi üzüyor herkes ne yapabilirim diye gayret ediyor, bizler de olayların başladığı günden itibaren, doğu ve Güneydoğu Bölgesine yardım gönderiyoruz. Evlerinden olmuş, iş yerleri kapatılmış bütün kardeşlerimizin yanında olduk. Bu kampanyamızı da “kardeşlik” üzerine belirledik. İnanıyoruz ki Kürt-Türk ittifakı bölgede oynanan oyunları bozacaktır. Türkiye`de her ay 12 bin yetime bakıyoruz; bunların 8 bini Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölgede bulunuyor.”

Bölgeye, her ilden 10 yardım TIR`ı gönderilecek

2 bini aşkın STK`nın desteğiyle bir organizasyon yaptıklarını söyleyen Yıldırım, STK`lara şu çağrıyı yaptı: “Türkiye`nin her bölgesinde bir araya gelsinler. Göç eden herkese düşünmeden kardeşim desinler. Sağ sol gündeme getirmeden düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olmuş olan herkese yardım ulaştırsınlar ki kardeşliğimiz pekişsin. Organize edeceğimiz yardımların miktarı binlerce TIR olacak inşallah. Her ilden 10 yardım TIR`ı organize edilecek. İstediğinizi yapın biz inadına kardeşiz diyoruz.  Ekmeğimizi, evimizi, eşyamızı, aşımızı, acımızı da bölüşeceğiz. Herkes şunu iyi bilsin ki o bölgedeki çözüm sadece silahların gölgesinde değildir. Silah kullanarak o bölgeyi bu hale getirenler ve Müslümanların değerleriyle uğraşanlar, Kürt halkının Batı ile olan kardeşliğini bundan sonra çok daha iyi görmüş olacaklar. Çünkü Kürt ve Türkler olarak biz Kudüs`te de buluşacağız inşallah”diyerek konuşmasına son verdi.

Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu da İstanbul`da bulunan 700`ü aşkın Giresun dernekleri ile ABD ve Avrupa`daki Giresun dernekleri olarak, bu kardeşlik projesinin tam ortasında yer alacaklarını söyledi. Kuğu“Toprağımızı böldürmeyeceğiz ama aşımızı da evimizi de bölüşeceğiz. Buradan tüm vatanını seven kardeşlerimize bu kampanyaya her türlü desteği vermeye çağırıyorum.”dedi.

Molla Muhammed Tayyip Elçi de, Türk ve Kürtlerin binlerce yıl birlikte hayat sürdürdüğünü, tarih içerisinde bu iki halkın büyük başarılara imza atmasının birbiriyle olan ilişkisinden dolayı olduğunu, Türkiyenin Ortadoğu`da söz sahibi olabilmesi için ancak Kürtlerin gücünü ve desteğini arkasına alarak bunu başarabileceğini söyledi.

Trabzon Dernekleri Başkanı Mustafa Demir de Trabzon derneklerine çağrı yaparak;“ herkes yaşadığı ilde organize olsun. Yurt içi ve yurtdışı fark etmez, bir yardım eli uzatalım. Bu işe sağ, sol bakmadan ümmet paydasında ve bizi ilelebet yaşatacak bu inanç altında yardım toplayalım.”ifadelerini kullandı.

Seyda Muhammed Zahid Kuldaş, İmam Malik`in ‘Dünyanın her hangi bir yerinde mazlum bir Müslüman varsa, bütün ümmet bundan sorumludur` sözünü söyleyerek kardeşlik konusuna vurgu yapan Kuldaş;“Kardeşlik günümüzde en fazla ihtiyaç duyduğumuz kavram. Bir olabilirsek hiç bir şer odağı bizi bozamaz. Bizim her yönüyle birbirimize ihtiyacımız var.”dedi.

Memur-sen Başkan Yardımcısı Levent Uslu da bölgeye gönderilecek yardımların önemine değinerek, şunları kaydetti; “Güneş doğudan doğar. Kardeşlik doğudan başlayacak ve dünyaya oradan yayılacak. Yardımlara hız vermemiz gerektiğini anlıyoruz. Memur-sen Konfederasyonu ve 11 sendikaya bağlı teşkilatlarımıza sesleniyorum. Yurt içi ve yurt dışındaki mazlum kardeşlerimize yardım etmekle görevliyiz. Bunun için gayret göstereceğiz. 2 bini aşan dernek, vakıf ve teşkilatlarımızla buradayız.”diyerek, konuşmasına son verdi.
Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Çelik de şöyle konuştu; “bu kampanya ile mağdur olan kardeşlerimize her türlü desteği vermemiz gerekiyor. ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.` Aç, açıkta ve mağdur olan tüm kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Ordulular olarak üzerimize düşen şeyleri yerine getireceğiz inşallah.”ifadelerini kullandı.

Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Tokaç şunları dile getirdi;“Buradan vereceğimiz mesaj Türkiye ve dünyaya verilecektir. Bugün bu bilinçle toplandık. Bütün ümmete bir olalım mesajı vermek istiyorum. Rabbim fesatçılara fırsat vermesin. Bu organizasyona katılalım herkes elini taşın altına koysun.”sözlerini kullandı.

Sivas Merkez Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Çil şöyle konuştu;“Tarih boyunca birdik. Şimdi de ümmetin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim her yönüyle birbirimize ihtiyacımız var. Böyle bir organizasyona katkı yapmaktan da mutluluk duyuyoruz.”diyerek, sözlerini tamamladı.
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Recep Varol, bu kampanyaya her zaman destek olacaklarını söyledikten sonra, Varol; “Bu Doğu ve Güneydoğu ya da Kürt meselesi değildir, bu ümmet sorunudur. Biz birsek tüm dinin mensuplarına yardım ettiğimiz gibi ülke meselesi olarak gördüğümüz Güneydoğu`daki kardeşlerimizin de yanlarında olmamız gerekir.”ifadelerini kullandı.

Öz Köyler Dernekler Federasyonu Başkanı Halil Oğlak, şöyle konuştu; “Güneydoğu`da yaşayan kardeşlerimize buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Bu karışıklığa arka çıkmayıp, ümmet bilinciyle hareket ettikleri için ve bedel ödedikleri için saygı duyuyorum. İnşallah biz de buradan bu kardeşliği pekiştirmeye çalışacağız.”dedi.

Zara Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Güneş binyıllık kardeşliğe atıfta bulunarak, kimsenin bu halkın kardeşliğine halel getiremeyeceğini;“Kimse evimizin içerisindeki kardeşimizin aç kalmasını bizden beklemesin. Bugüne kadar nasıl beraber olduysak bu gün de kardeşliğimizin ihtiyacını karşılamak durumundayız. Bölüşürsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz.”diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş Doğu ve Güneydoğu`daki yaraların sarılması için tüm vatandaşları yardıma davet ettikten sonra, Malatya`lılar olarak her zaman Doğu ve Güneydoğu`daki mazlum halkın yanında durduklarını, durmaya da devam edeceklerini dile getirdi.

Siirt Vakfı İstişare Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Sevgili Fitnenin sebebinin bölge halkı olmadığını, büyük bir oyun oynandığını söyleyen Sevgili;“Mesele ülkenin bölünmesinden daha çok Kürtlerin Marksist`leştirilip dinden koparılmasıdır. Bunu başarınca zaten bölünme kendiliğinden gelecektir. Ümmetin birliğiyle yola çıkan bu kardeşlerimizi desteklemeliyiz.”diyerek bu kampanyaya destek olacaklarını ifade etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir