• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Doğubayazıt`ta `Mustazaflar Haftası` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi  tarafından dernek binasında düzenlenen ‘Mustazaflar Haftası` etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. 

Sunuculuğunu Yunus Türkmen`in yaptığı program, Göksel Zeren`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Zeynelabidin Zerkaya, mustazaf  kelimesinin  anlamını tanımlayarak, ''Mustazaf terimi Kur`ani bir terimdir. Kur`an inmeden önce Araplar bile bu terimi kullanmıyorlardı. Mustazafın kelime manası, zayıf bırakılmış, hakları ellerinden alınmış, ezilmiş kişiler demektir. Mazlum terimiyle eşdeğerdir. “ dedi.

Mustazaflara zulmedenlerin  Kur`an`da müstekbir diye isimlendirildiğini belirten Zerkaya, “Kur`an'da mustazaflar ile müstekbirler karşı karşıyadır. Tıpkıı iman ile küfür, Allah'ın taraftarı ile şeytanın taraftarı terimleri gibi… İnsanlik tarihi boyunca Hz.Adem`den (a.s) Peygamberimize ve ondan sonra da günümüze kadar, mustazaflar hep Müslümanlar olmuştur. Musatazaflık  ve mazlumiyet  sürekli devam etmemiştir. Çünkü bu bir imtihanın gereğidir. Allah-u Teala Kassas Suresi 6. Ayet-i kerimesinde ‘Ve istedik ki yüryüzünde mustazaflara lütufta bulunalım,  onları önderler ve yeryüzünün varisleri kılalım.  Onları yeryüzünün  güçlü hakimleri  kılalım.` buyurmuştur." Ifadelerini kullandı.

Zerkaya konuşmasında son olarak, "Mustazaflar her zaman sabretmişler, Allah`ın rızası için çalışmışlar. Allah`ın istediği süre boyunca Mazlumiyetleri devam etmiştir. Peygamberler katledilmiş, paramparça edilmişler, derileri soyulmuş  ama sabretmişler. Sonrasında bu sabra karşılık Allah-u Teala onlara bunun karşılığını gerek dünyada, gerekse ahirette vermiştir." dedi.

Zerkaya`nın  konuşmasının ardından program seslendirilen   ilahi ve ezgilerle devam etti.   

Daha sonra  dünya çapında zulüm gören mustazafları konu alan sinevizyon gösteriminin ardından, Ahmet Aksoyun`un  yaptığı dua  ile  program sona ererken,   katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.       ( Mutlu Zeren - İLKHA )








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir