• DOLAR 32.341
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2246.921
  • ...
İstanbul`da Siyer Sınavı ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın ödül töreni yapıldı. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreni Saat 19.00`da başladı. Programda 1, 2 ve 3. kategorilerde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program Ayhan Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İsa Güvendik, konuşmasına ödül kazananlara ve STK temsilcilerine teşekkür ederek başladı.

Platform çalışmaları hakkında bilgi veren Güvendik, "2009 yılında kurulan Peygamber Sevdalıları Platformu o günden bu güne kadar çok sayıda etkinlik düzenlemiştir. Bunların başında Kutlu Doğum etkinlikleri vardır. Hz Muhammed (sav) ile ilgili makale ve şiir yarışmaları düzenlenmektedir. Son olarak bu yıl 5'incisi olan siyer sınavı yarışması düzenledik." dedi.

"Ailece Siyer Sınavını okuduk"

Yapılan Siyer sınavıyla amaçlarının Hz. Muhammed'i tanıtmak ve gündemde tutmak olduğunu söyleyen Güvendik "Toplum içinden peygamber sevdalıları çıksın. Bizler bu etkinliklerle istedik ki Allah ve Resûlü'nün tanıması Allah Resûlü'nün toplumda biraz daha bilinmesi ve gündeme alınması. Bu bazen Kutlu Doğum etkinlikleriyle Allah Resûlü gündem oldu, toplum ondan bahsetti. Siyer sınavlarıyla olduğu gibi ailece onun hayatını okuduk.  Ailece ondan bahsettik ailece onu gündemimize aldık. Bazen çocuklar, bazen ortaokul gençleri, bazen üniversite gençleri ve bazen de toplumun yaşlıları ondan bahsettik. Bu akşam bazı kardeşlerimiz ve bacılarımız ödüllerini alacaklar.” ifadelerini kullandı.

Siyer sınavının asıl mükâfatının ahirette olduğuna vurgu yapan Güvendik, "Biz de bir nebze olarak diyoruz ki Allah ve Resûlü'nü ne kadar tanıyoruz?  Onunla ilgili bir soru sorulsa ne kadar bahsedebiliriz, işte bu kardeşlerimiz onu tanımak için çalıştılar ve kazandılar inşallah mükâfatları Allah ve Resûlü'nün yanındadır. Mükâfat dünyayla kıyas edilmez o mükâfat dünyada verilmez inşallah Rabbimiz bu mükâfatlarını ahirete kat kat fazlasıyla veriri tekrar tebrik ediyoruz." diyerek konuşmasına son verdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlik, Grup Umut sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Ödül programına konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül, Siyer'in insanlığı vahye uydurma projesi olduğunu belirtti.

Gönül, "1400 yılık proje olarak taktim etmiş vermiş ve biz o projeyi hiç bilmiyormuşuz. Hiç farkında değilmişiz gibi yeni yeni keşfediyoruz. Yeni yeni bir olgu, bir projeymiş gibi nedir bu proje bu bir siyer projesidir. Allah`ın Resûlü'nün örnekliği hayatına dair bir projedir. Çünkü siyer insanlığı vahye uydurma projesidir. Alın size bir proje ister gönüllerde yer edinsin, ister başlarda taç edinsin, isterse de dillerde. Ama böyle bir proje var. Yüce Allah bunu insanlığa taktim etmişse, insanlığın öyle bir örnekliği kendisine rahatlıkla alabileceği bir proje varsa neden bu eğrilik neden bu düzenlenmeme hali neden bu örnek almama durumu. O zaman kusur bizdedir biz bu projeyi olgun bir şekilde okutmalıyız." şeklinde konuştu.

"Allah Resulü bir proje ortaya koydu"

Hz Muhammed'in 23 yıl içinde cahiliyeyi ters yüz edip medeniyete çeviren bir proje getirdiğine dikkat çeken Gönül, "Çünkü herkes Allah`ın Resûlü'nden bahsederken her şair şiirini söylerken üstün vasıflar ve üstün sözlerle bunu ortaya koyuyor. Siz hiç denenmeyen bir projeyi dener misiniz, karşılığı olmayan bir şeyi ortaya koyarımsınız. Denenmiş bir proje var 23 yıl içinde cahiliyeyi ters yüz edip medeniyete çeviren bir proje var. Allah Resulü öyle bir proje ortaya koydu. Bu ilahi vahye mazhar olan proje 23 yıl içinde, kızını diri gömmekten tutunda rasgele saldırılarla Allah`ın varlığından haberi olmasına rağmen yaptıkları züllümler gölgesinde cahiliye dönemi denilen büyük bir tablo büyük bir yıl veya zaman dilimi ortadayken Allah Resûlü onu ters yüz etti. Ömer`i düşünün, Ömer`den Hz. Ömer çıkaran bir projedir." diye konuştu.

"Müslüman büyük projelere tabi olmalıdır"

"Siyer insanlığı vahye uydurma projesidir." Diyen Gönül son olarak şunları kaydetti: "Müslüman büyük projelere tabi olmalıdır. Nefsi için değil insanlık için istemelidir. İnsanlıkla ilgili projelere aday olabilmeli ki bunu uygulaya bilecek ilahi yardıma mahzar olabilsin. Bu sebeple biz bir Peygamberin hayatını okuduk, öğrendik. Baktı ki Neçaşi`nin karşısına gönderdiği Cafer bin Ebu Talib'in dilinden bize şöyle bir mesaj verdi. Hz. Cafer ey kral diyordu 'biz cahiliye ormanın içerisindeydik birbirimizi öldürüyor, leş yiyen akraba hakkını gözetmeyen zülüm ediyor haksızlık ediyorduk.

Ama Allah içimizde soyu ve nesli pak temiz bildiğimiz birini elçisi olarak gönderdi bize Allah'a itaati kendisine itaati onun dışında akraba hakkını gözetmeyi ve iyi bir insan olma vasıflarını öğretti.' Şimdi Hz. Cafer böyle bir projeden bahsetti. Allah o projeyi onunla devam ettirip Mekke`yi Medine`ye bir medeniyet şehrine dönüştürdü. Sonra bu medeniyet meskenin fethi olalı genişledikçe gelişti ve bugün bir İslam medeniyeti ortaya konuldu."

Yapılan konuşmaların ardından 1,2 ve 3. kategoride dereceye giren erkek ve bayanlara ödülleri verildi.

İstanbul Avrupa Yakasında dereceye girenlerin isimleri şöyle;

1.kategoriden ödül alan erkeler: Faruk Telci, Ekrem Özaydın, Harun Vergili, Aşkın Yükselen, Onur Akkuş, Ayhan Çokkaş, Hüseyin Soylu

1.Kategoriden ödül kazanan Bayanlar: Meryem Demirbilek, Tuba Sivi, Cemile İlhan, Fatıma Tuğçe Toru

2. Kategoriden ödül kazanan erkekler: Bayram Gökmen, Berke Temel, Hüseyin İpek

2.kategoriden hediye kazanan bayanlar: Esmanur Fidan, Rumeysa Işık, Şeymanur Işık, Hicret Yeşilmen

Ödül töreninin ardından yapılan dua ile program sona erdi.

(Ahmet Karakaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir