• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
Solhan`da siyer sınavında 15 kişi dereceye girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Solhan'da yaklaşık beş yüz kişinin katıldığı sınavda 15 kişi dereceye girmeyi başardı.

Yapılan siyer sınavında üçüncü kategoride 79 doğru, 1 yanlış ile Türkiye ikincilerinden olan Muhammed Süt, tablet kazanırken, yaklaşık 15 kişi de çeşitli ödüller kazandı.
Ödül alan kardeşlerimiz;

1.Kategori:
Şener KERSİN

2.Kategori:
Rukiye SÜT
Fatma GÜNEŞ

3.Kategori:
Muhammed SÜT
Elif AKGÜL
Berfin DÖĞÜM
Muharrem SÜT
Mustafa TAŞÇI
Abide KIYICI
Kader ÇELİK
Rumeysa TUNÇ
Büşra KAYA
Abdul Melik ÇOBAN
Yusuf KAYA
Elif ERKMEN

Solhan'da gerçekleşen siyer sınavını değerlendiren, Solhan Çağrı Der Başkanı, Muhsin BARIŞ, “31 Ocak Pazar günü Türkiye geneli yapılan siyer sınavına Solhan'dan sınava dâhil olanların sayısı 457 kişi oldu. On binlerin girdiği bu sınava toplamda bin 59 kişiye ödül verilecek. Solhan'da ise dereceye girip ödül alacak kardeşlerimiz 15 kişidir. İşin aslında bu sınava giren bütün kardeşlerimiz kazanmıştır. Resulullah`ın hayatını ve evrensel mesajını anlamaya gayret sarf eden her ferd, nebevi iklimden payesini almaları hasebiyle bu sınavı kazanmıştır. Lakin bu kardeşlerimiz içerisinde ayrıca bir çaba sarf edip, dereceye giren kardeşlerimiz bir takım hediyeler kazandılar.

21. Yüzyılın biçareleri olan bizler, çarelerin çaresi olan Nebevi daveti anlamak ve anlamlandırmak zorundayız. Çağımızın maddi ve manevi hastalıklarının yegane reçetesi olan “Nebevi Ahlakı”  başta nefsimize, ailemize ve toplumumuza kabullendirmek hepimizin vazifesidir. Böylesi hayırlı bir görevde emeği geçen tüm kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Ve değerli kardeşlerimizden şunu istihram ediyoruz; Evet sınav geçti lakin ilahi imtihan devam edecek, dolayısıyla bu kitapları eşimizle, dostumuzla, çocuklarımız, yakınlarımız ve öğrencilerimiz ile mütalaa edip, tekrar tekrar Resulullah`ı anlamaya gayret edelim inşallah. Rabbim, Resulullah`ın mesajını anlayıp yaşayanlardan ve onun şefaatine nail olanlardan eylesin bizleri.” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir