• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, bir dizi ziyaret için geldiği Tarsus’ta sabah kahvaltısında muhtarlar ile bir araya geldikten sonra, öğle saatlerinde iş dünyası ve STK temsilcileri ile Tarsus Ticaret Borsasında bir araya geldi.

Burada iş adamları ve STK temsilcilerine hitap eden Başbakan Yardımcısı Elvan, Tarsus için devam eden projelerin geldiği son noktalar hakkında bilgi verdi.

Seçim meydanında verdikleri her sözü yerine getirmek için çalıştıklarını ifade eden Elvan, “Seçim meydanında ne söz verdiysek, hiçbir eksik bırakmadık, bunları hükümet programımıza koyduk, bunları harfiyen sırası geldikçe bir bir yerine getiriyoruz.   Tarsus’a Üniversite kazandırmak için yapılan girişimlerde son noktaya gelindi. Demir yolu Ulaşımında ise Mersin-Adana arasındaki tren hattı 4 hatta çıkarılacak. Hızlı trenler ile Tarsus ile Adana arası 15 dakikaya kadar inecektir. ”dedi.

D-400 Karayolu 8 şeride çıkarılacak

Çukurova Bölgesel Havalimanın yılan hikayesine döndüğünü belirten Elvan, “Yap işlet devret modelinden vazgeçerek Kamu imkanları ile havalimanı kısa sürede bitirmeye çalışacağız. İthalat ve ihracat  ulaşımının ana hattı olan D-400 Karayolu için genişletme projeleri devam ediyor. Bu projeye göre 4 şeritlik yol olan D-400 Karayolunu 8 şeride çıkararak modern bir yol yapacağız inşallah. Bu ve bundan sonraki projelerimiz ile Mersin bölgesini hep birlikte hizmete doyuracağız.” (Abdulhakim Kurt-İLKHA)